Bilgin'den EYT ve asgari ücrete zam mesajı: İlk maaş 1 Mart'ta

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 'asgari ücrete bu yıl da ara zam yapılabilir mi' sorusuna yanıt verdi. EYT'ye ilişkin de konuşan Bakan Bilgin, ilk maaşın 1 Mart'ta yatırılacağını söyledi.

GÜNDEM 26.01.2023, 22:40
1
Bilgin'den EYT ve asgari ücrete zam mesajı: İlk maaş 1 Mart'ta
Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit komisyonu işveren temsilcisi TİSK ile hükümetin ortak kararıyla 2023 yılı asgari ücreti  54.54'lük bir artışla 8 bin 506 TL olmuştu. Memur ve emekli maaşı ise ilk başta yüzde 25, ardından ise yüzde 30 olarak duyurulmuştu. Yapılan zamlardan ne asgari ücretli ne memur ne de emekliler memnun olmazken,  AK Parti iktidarının seçim öncesi her iki maaşa da zam yapabileceği iddiaları gündeme gelmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'asgari ücrete bu yıl da ara zam yapılabilir mi' sorusuna yanıt verdi. Geçen yıl da asgari ücrete ek zam yapılmayacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir." dedi.
A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20 gerilere düştüğü bir ortam var. Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik.

Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamuda daha adil bir düzenleme beklentisi vardı.

EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı