Son Dakika

Bilim Kurulunda bomba iddia! Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek!

Türkiye 17 günlük tam kapanma sürecine girdi. Bilim Kurulu, bu süreçte günlük 50 bin vaka sayısını 5 binin altına düşürmeyi hedeflerken, istenilen olmazsa aşı olmayanlara kısıtlamanın gelecek.

GÜNDEM 02.05.2021, 12:10
15
Bilim Kurulunda bomba iddia! Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek!
Koronavirüs salgınında vaka sayılarının günlük 50 bine dayanmasının ardından Türkiye 30 Nisan'dan itibaren 17 günlük tam kapanma sürecine girmişti. Hükümet tam kapanmayla birlikte bayramdan sonra günlük vaka sayısını 5 binin altına düşürmeyi hedeflerken, vaka sayılarının istenilen düzeye ulaşmaması takdirde atılacak adımlar netleşmeye başladı.
Bayramın ardından normalleşme adımları Bilim Kurulunun tavsiyesi ile belirlenmeye devam edilecek. Önce salgından en çok etkilenen küçük işletmeler, ardından ise AVM'ler yeniden hizmete açılacak. Turizm sektörü için ise ayrı bir normalleşeme takvimi uygulanması bekleniyor. Vaka sayılarının istenilen seviyeye düşmezse yine hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının  devam edeceği tahmin ediliyor. Buna rağmen vaka sayılarında kötüye gidildiği takdirde tedbirler daha da ağırlaşacak.
Türkiye'de aşılama çalışmalarında hali hazırda Çin üretimi Sinovac'ın ürettiği CoronaVac ve BioNTech aşısı kullanılıyor. Çin aşısı Sinovac'ta tedarik sıkıntısı sürerken, yakın zamanda bu sorunun ortadan kalkması hedefleniyor. Sinovac ve BioNTech aşılarının yanı sıra Rus aşısı Sputnik V ile de anlaşma imzalanırken aşıların Türkiye'ye ulaşmasıyla, Hazıran sonuna kadar 40 yaş üstü, Ağustos sonuna kadar ise 18 yaş üstünün aşılanmasının tamamlanması hedefleniyor.
Vaka sayıları aşılama çalışmalarına rağmen düşmezse bu kez aşı olmayan veya olmak istemeyen kişilere yönelik ise ek tedbirler gündeme gelebilir. Bilim Kurulu'nda aşı olmayan kişilerin dolaşımını azaltmaya yönelik ek tedbirleri gündeme geleceği ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı