Bilirkişi inceledi! Cengiz İnşaat'ın usülsüzlüğü tescillendi

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağına ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz ay vadide inceleme yapan bilirkişi heyeti, projenin usulsüz olduğuna karar verdi.

GÜNDEM 13.10.2021, 22:05
5
Bilirkişi inceledi! Cengiz İnşaat'ın usülsüzlüğü tescillendi
Rize İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda geçen ay İkizdere, Eskencidere vadisinde keşif yapan bilirkişi heyeti raporun hazırlanması için verdiği 30 günlük sürenin ardından vadide yapımı devam eden taş ocağı ile ilgili kararını verdi.
Gazete Duvar'dan Gencağa Karafazlı'nın haberine göre, bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun sonucuna göre, Eskencidere vadisinde yapılmak istenilen taş ocağının proje tanıtım raporunun yetersiz ve usulüne uygun hazırlanmadığını , usulüne aykırı bir şekilde vadide taş ocağı yapılmasının uygun olmadığına dair görüş açıkladı.
Davanın avukatlarından Av.yakup Ş. Okumuşoğlu, bilirkişi heyetinin hazırladığı raporu henüz tam olarak okumadığını ancak sonuç bölümüne bakıldığında yapılan taş ocağının usulsüz olduğu belirtilmektedir. Bu şekliyle de olsa sonucun mücadele edenlerin lehine bir karar olduğunu söylemek mümkün olduğunu ifade etti.
Geçen ay Bilirkişi heyetinin yaptığı incelme sonrası İnceleme sonrası açıklama yapan Avukat Yakup Okumuşoğlu, heyetin taş ocağının İyidere Lojistik Limanı projesine entegre bir proje olduğunu anlattıklarını söyledi. Proje dosyasında bulunan bazı hususların mahkemeye sunulan raporda bulunmadığını aktaran Okumuşoğlu, “Mahkemeden bu raporların hangi tarihte dosya içerisine girdiğini, sonradan ekleme yapılıp yapılmadığını denetlenmesini istedik. Mahkemeye eleştirilerimizi yaptık. 3 aydır keşif yapılamadı. Yürütmeyi durdurma kararı verilmedi. Burada kesilen ormanın illa orman davası ile gündeme getirilmesi gerekmiyor. Bu bir çevre davası. Yürütmeyi durdurma kararı verilebilirdi. Tebligatların geciktiğinden bahsettik. Bilirkişi heyetinin değiştirilmesi gerektiğini söyledik. Keşif usulü açısından bir sorun yok. ama rapor ister lehimize ister aleyhimize olsun burada çok sayıda ağaç kesildi” şeklinde açıklama yapmıştı.
Davanın avukatı Okumuşoğlu Kuzey TV editörlerine yaptığı açıklamada, raporun bütününe bakıldığında teknik konular olduğunu ifade ederek, “Sadece sonuç kısmına bakabildiğim raporlarda üç taş ocağı için de bilirkişiler proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu görüşünü vermişler.
Raporları okuyup değerlendirdikten sonra yarın öğleden sonra daha geniş bir açıklama yapacağım. Bu raporlara davalılar ( ulaştırma bakanlığı ve işleten firmalar ) itiraz edeceklerdir.. Bu itirazların sonrasında mahkeme dava hakkında önce yürütmeyi durdurma konusunda , sonrasında da davanın esası hakkında bir karar verecektir.. Bilirkişi raporlarına göre bu kararların bizlerin lehine olması beklenir. YD kararı verilirse çalışmalar 30 gün içinde durmak zorunda. İstimlak konusu başka bir konu. Teknik ayrıntıları var." ifadelerini kullandı
Okumuşoğlu ayrıca daha önce yürütmenin durdurulması için başvurularının olduğunu bunun için yeni baş vuruya gerek olmadığını da kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı