Binali Yıldırım'dan öğrencilere: İş bulacakmıyız diye kafa yormayın

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Düzce Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde “Mezun olursak ne olacak, nerede iş bulacağız, bulmayacak mıyız, gibi konulara kafanızı yormayın.” dedi.

GÜNDEM 04.10.2022, 19:15
1
Binali Yıldırım'dan öğrencilere: İş bulacakmıyız diye kafa yormayın
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bugün Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Törenine katılarak bir konuşma yaptı. Yıldırım, burada öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.
AK Partili Binali Yıldırım öğrencilere, mezuniyetleri sonrası iş imkanlarını düşünmemeleri gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Mezun olursak ne olacak, nerede iş bulacağız, bulmayacak mıyız, gibi konulara kafanızı yormayın. Nasıl olursa o önünüze gelecek. Şimdiden hiçbir çözümü olmayan konular üzerine kurgu yaparsanız ancak ve ancak enerjinizi azaltırsınız. Moral değerlerinizi azaltırsınız. O yüzden öğrenciliğin gerektirdiği neyse onu dolu dolu yaşamınızı istiyorum.” dedi.Türkiye’nin üniversiteye erişimi açısından dünyada bir numara olduğu görüşünü savunan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Yani orta öğretimden üniversiteye geçişte en fazla erişimi sağlayan ülke Türkiye’dir. Bu son 20 yılda bu hale geldi. Bugün 1 milyon civarında mezun var, 1 milyon civarında da üniversitemizde kontenjan var. En güzel tarafı da kız öğrencilerimizin üniversiteye erişimi biz geldiğimizde yüzde 13'tü, bugün itibarıyla yüzde 49’a ulaşmış durumda.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı