Binlerce liralık vurgun: Öğrenciler öğretmenlerin kredi kartını çaldı

Yaşları 11 ve 14 yaşındaki 5 öğrenci öğretmenlerinin kredi kart bilgilerini ele geçirip, binlerce liralık çevrim içi oyun satın aldılar.

GÜNDEM 04.10.2022, 08:50
1
Binlerce liralık vurgun: Öğrenciler öğretmenlerin kredi kartını çaldı
Sarıyer’de bir kolejde müzik öğretmenleri M.Ş ile İ.D, geçtiğimiz aylarda kredi kartlarından internet harcaması yapıldığına dair mesajlar almaya başladı. Mesajlar sonrası matematik öğretmeni I.G ile rehber öğretmen M.T’ye de benzer harcama mesajları gelmeye başlayınca öğretmenler durumla ilgili şikayetçi oldular.
Sabah'ta yer alan habere göre öğrenciler, ele geçirdikleri kartlar ile binlerce liralık çevrim içi oyun satın aldılar. Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken önce okuldaki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Ardından alışveriş yapılan sitedeki IP’ler incelendi.

Milyonlarca liralık alışveriş yapılan IP’lerin tamamının, okula ait ağ üzerinden bağlanarak gerçekleştiği belirlendi.
Okulda alışveriş yapılan saatlerdeki bilgisayar kullanan birden fazla öğrenci tespit edildi. Öğrencilerin, öğretmenlerin sınıf içerisinde veya çeşitli alanlardayken çantalarından çaldıkları kredi kartlarıyla harcama yaptıklarını ve kart bilgileri dışında nakit paranın da çalındığını belirlendi.

Beş öğrencinin işbirliği içinde, öğretmenlerinin kredi kartı bilgilerini ve nakit paralarını çaldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın hâlen sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı