Bir aradayız İdlib’in yanındayız

Mehmet Akif İnan Vakfı, AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile İdlib kampında kalan Suriyeli sığınmacılar için briket ev yaşam alanının tanıtımı Bakan Soylu’nun katıldığı programla yapıldı.

GÜNDEM 08.04.2021, 04:35
4
Bir aradayız İdlib’in yanındayız
Mehmet Akif İnan Vakfı, AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile İdlib kampında kalan Suriyeli sığınmacılar için inşa edilecek ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın adını taşıyacak olan briket ev yaşam alanının tanıtımı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programla yapıldı.
Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı ve M.Akif İnan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Yalçın, Mehmet Akif İnan Vakfı Başkanı Ahmet Özer, AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2’nci Başkanı İhsan Açık katıldı.

Programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye iç savaşının en çok sivillere zarar verdiğini belirterek, “İdlib’in tamamında savaş öncesi 1,5 milyon insan yaşıyordu, bugün bu sayı 3 milyon 800 bin civarında. 2020 Mart başına kadar 3 ayda 960 bin insan savaş yüzünden zorla yerlerinden edilmiştir. 2020 Mart ayı başında ilan edilen ateşkes sonrası az bir kısmı geri döndü. Şu an 1 milyon 250 bin sadece kamplardaki çadırlarda yaşam mücadelesi vermektedir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif İnan Vakfı yerleşkesiyle alakalı katılımcılara bilgiler veren Memur-Sen Genel Başkanı ve Mehmet Akif İnan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Yalçın, “Yerleşkede 400 briket ev, 18 derslikli okul, 300 kişilik cami, hayır çarşısı ve çocuk parkları yer alıyor. Bu unsurlarıyla yerleşke; mazlumlar açısından sadece barınak, sığınak işlevi görmeyecek; beraberinde hayata tutunmak, hayatın olağan akışına yeniden sahip olmak imkânlarını verecek. Çocukların hem eğitimine hem de oyun çocuğu kimliklerine aynı anda cevap verebilecek okul ve çocuk parkları yer alacak. Birlikte yaşamanın, yaşanılan yere aidiyet oluşturmanın zemini konumundaki camiyle, hayır çarşısıyla medeniyet mimarisi hâkim olacak. Bu vesileyle bu hizmetin içinde, alın ve akıl teri olan herkese vakfımız adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 21’inci Başkanı İhsan Açık, projeyle birçok insanın yüreklerine dokunacaklarını ifade etti. Ramazan ayına çok yaklaşılan böyle bir dönemde bu hayrın yerinin ayrı olduğunu belirten Açık, “Bu projeyle ‘Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız’ dedik. Biz Müslüman âlemine de böyle bir birliktelik, böylesine büyük hayır ve iyilik silsilesi yakışırdı. Bir kez daha projemizde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı