Bir kötü haber de Uşak'tan! Orman yangını evlere sıçradı

Uşak'a bağlı Göğem köyünde yerleşim alanına yakın bir bölgede orman yangını çıktı. Alevler iki eve de sıçrarken, ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

GÜNDEM 31.07.2021, 23:10
523
Bir kötü haber de Uşak'tan! Orman yangını evlere sıçradı
Göğem köyü Göl mevkiinde saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevreye yayıldı.
Ormanlık alandan duman yükseldiğini görenler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine, Uşak Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 7 arazöz, 2 iş makinesi ile Uşak Belediyesi’ne ait 7 araç bölgeye sevk edildi.
Yerleşim alanına yakın bir noktada çıkan yangında, alevlerin sıçradığı 2 ev, ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü. Yanan evlerde büyük oranda hasar meydana geldi. 

Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. 
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Parti İl Başkanı Fahrretin Tuğrul, CHP İl Başkanı Ali Karaoba, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ile Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.
AK Parti Uşak Milletvekili Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15.30 sıralarında Göğem köyü yakınlarında başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdüğünü söyledi.

Yangına çok sayıda ekibin kısa sürede müdahale ettiğini belirten Güneş, şöyle konuştu:
"Yangın kontrol altına alındı. Evlere çok yakın bir noktada çıkan yangın, bir eve sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle de büyümeden söndürüldü. Allah'a şükürler olsun ki bir can kaybımız olmadı. Kontrol altına aldığımız bu yangını da kısa sürede söndüreceğiz. Ben burada söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplerimize, gönüllü olarak da destek veren tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Uşaklı hemşehrilerimize çok geçmiş olsun diyorum."
AK Parti İl Başkanı Tuğrul da yangının ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini dile getirdi.
Yangın bölgesine gelen sivil toplum kuruluşlarının görevlileri de söndürme çalışmaları sırasında ekiplere su ve ayran verdi.
Yaklaşık 15 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebinin araştırıldığı bildirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı