Bir skandal da Linkedin'den geldi! Milyonlar kişinin bilgisi çalındı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un bünyesinde hizmet veren Linkedin'de hesabı olan milyonlarca kişinin bilgileri çalındı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 08.04.2021, 10:55
22
Bir skandal da Linkedin'den geldi! Milyonlar kişinin bilgisi çalındı
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un bünyesinde bulunan Linkedin'de hesabı olan 500 milyon kişiye ait bilgiler çalındı.
Linkedin'deki kullanıcılarıo bilgileri ele geçiren bilgisayar korsanları bu veriler için ödeme talep ediyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, siber saldırganlar veri başı 1000 dolar talep ediyor. Saldırganlar ödemenin ise Bitcoin olarak yapılmasını istiyor.
Hacker'ların bazı bilgileri darkweb'den sattığı da gelen bilgiler arasında.
Facebookta veri krizi: Türkiyeden kaç kişi etkilendiFacebook'ta veri krizi: Türkiye'den kaç kişi etkilendi?Siber saldırganların ele geçirdiği bilgiler arasında Linkedin kimlikleri, isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, cinsiyet, bağlantılar ve sosyal medya bağlantıları yer alıyor.

Uzmanlar kullanıcılara Linkedin paralılarını değiştirme ve yeni parola olarak güçlü bir kombinasyon seçme uyarısında bulunuyor.
Sosyal medya devi Facebook'ta da benzer bir veri sızıntısı yaşanmıştı. Facebook'ta bünyesinde meydana gelen büyük skandal soransında 533 milyon kullanıcının bilgileri ele geçirildi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı