Son Dakika

Bir tokat daha istiyorlar!

Geçtiğimiz ay Filistin direnişinin tokadını yiyen ve bayrak yürüyüşünü iptal eden işgalciler, akıllanmamış olacak ki yeniden küstah bir hazırlığa giriştiler…

DÜNYA 06.06.2021, 04:35
7
Bir tokat daha istiyorlar!
Kudüs’te hâkimiyet gösterisi yapmaya çalışan işgalcilere anladıkları dilden bir cevap şart…
İşgalci Yahudilerin, Ramazan ayının 28. gününe denk gelen 10 Mayıs tarihinde yürüyüş gerçekleştirme ve Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı baskında bulunma planları tutmamıştı. Edinilen bilgilere göre aşırılıkçı Yahudi örgütleri, geçen ay iptal edilen bayrak yürüyüşünü önümüzdeki Perşembe günü yeniden düzenleme hazırlığına girişti. Provokatif eylemleriyle Kudüs’te hâkimiyet gösterisi yapmaya çalışan işgalcilere gerekli karşılığın verilmesi hayati bir önem taşıyor.
Ramazan ayının 28. gününe denk gelen 10 Mayıs tarihinde yürüyüş gerçekleştirme ve Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı baskında bulunma planı yapmıştı. Kudüs’ün İsrail rejimi tarafından işgal edildiği gün olan bu tarihte Mescid-i Aksa’nın avlusunda İsrail rejiminin ulusal marşı Hatikva’yı söyleme hayali kuran işgalcilerin hevesi kursağında kalmıştı. İşgalciler, Filistinlilerin direnişi sonucunda geri adım atmak zorunda kalmış ve söz konusu baskını gerçekleştirememişti.

Ramazan ayında özellikle Kudüs’teki zulmünü artıran işgalci İsrail güçleri, Filistinlilerin direnişine toslamıştı. İşgalcilerin imza attığı vahşetlere cevaben Filistin direnişi tarafından Kudüs’ün Kılıcı isimli operasyon başlamış ve işgal altındaki topraklar füze yağmuruna tutulmuştu. Söz konusu operasyonların ardından İsrail rejimi, Filistin direnişi ile ateşkes anlaşması yapmak zorunda kalmıştı. Filistin direnişi ile işgal güçleri arasındaki ateşkes anlaşmasının üzerinden çok geçmezken işgalcilerin yeni bir küstahlığa hazırlandığı öğrenildi.

İşgalci İsrail rejiminde yayın yapan ve Benjamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Hayom gazetesinde de yer alan bilgilere göre aşırılıkçı Yahudi örgütleri, geçen ay iptal edilen bayrak yürüyüşünü önümüzdeki Perşembe günü yeniden düzenleme hazırlığına girişti. Söz konusu provokatif girişime dair işgalcilerin cephesinden açıklamada bulunulurken “Kudüs’ün Yahudi ulusunun kalbini temsil ettiği ve Siyonizm’in Kudüs olmaksızın hiçbir değere sahip olmadığı” ifade edildi.

İşgalciler, 2021 yılının Mayıs ayında gerçekleştiremedikleri küstahlığı sahnelemek için tekrar hazırlıklara girişirken İslam âleminden konuya dair sert bir tepki gelmesi gerekiyor. Bayrak yürüyüşü düzenleme ve Mescid-i Aksa’ya baskında bulunma planları yapan işgalcilerin amaçlarından birinin de Kudüs’te hâkimiyet gösterisi yapmak olduğu düşünülüyor. Kudüs’ün Yahudileştirilmesi doğrultusunda çeşitli çalışmalarda bulunan işgalcilerin faaliyetlerine engel olunması hayati bir önem taşıyor. Bu noktada özellikle İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı