Bir ülkeden daha AstraZeneca kararı

Bir ülke daha AstraZeneca'nın kullanımında değişikliğe gitti.

DÜNYA 08.04.2021, 22:25
2
Bir ülkeden daha AstraZeneca kararı
Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayıları ve can kayıpları artmaya devam ederken, “acil kullanım” onayı alan Oxford-AstaZeneca aşısına ilişkin “kan pıhtılaşmasına” neden olduğu yönünde ortaya çıkan yeni bulgular paniğe neden oldu.
Birçok ülke AstaZeneca aşısını askıya alma kararı verirken, Avustralya da AstraZeneca'nın kullanımında değişikliğe gitti. Bundan sonra 50 yaş altına AstraZeneca aşısı değil Pfizer yapılacak.
Başbakan Scott Morrison, Avustralya Aşı Teknik Danışma Grubu'nun (ATAGI) tavsiyesinin ardından artık 50 yaş altı kişilere AstraZeneca aşısının uygulanmayacağını açıkladı.
AstraZeneca'nın 50 yaş altı için düşük de olsa ciddi riskler içerdiğini belirten Morrison, "Mümkün olan en iyi tıbbi tavsiyeye dayanarak gerekli önlemleri alıyoruz" dedi. 
ATAGI ayrıca, nadir görülen kan pıhtılarının yalnızca ilk dozdan sonra geliştiğini belirterek halihazırda AstraZeneca'nın ilk dozunu yaptırmış olan 50 yaşın altındaki kişilerin ikinci dozlarını olabileceklerini de söyledi.
Nüfusun çoğunluğuna AstraZeneca uygulanması yönünde planlama yapılan Avustralya'da, bu yeni kararın aşılama hızını yavaşlatması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı