Bir üniversite sınavı skandalı daha! Soruları önceden görmüşler

Amasya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Yüksek Lisans Programının final sınavlarından günler önce soruların IP adresi üzerinden görüldüğü söylendi.

GÜNDEM 01.10.2022, 11:30
2
Bir üniversite sınavı skandalı daha! Soruları önceden görmüşler
Türkiye’deki sınav skandallarına bir yenisinin daha eklendiği iddia edilirken Amasya Üniversitesi’ndeki yüksek lisans sınavlarının önceden görüldüğü iddia edildi.
Amasya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programının 26.06.2022 tarihinde yapılan final sınavlarından iki gün önce bir IP adresinden soruların görüntülendiği ortaya çıktı.
Üniversitedeki “Teknoloji Yönetimi”, “İnovatif Isıl Sistem Tasarımı” ve “Toplam Kalite Yönetimi” dersinin sınavının sorularına günler önce ulaştığı öğrenilen kişilerin kimlikleri henüz belirlenemedi. Soruşturma raporuna göre soruların, okula ait UZEM sistemine girildikten sonra sınava iki gün kala üç ayrı kişi tarafından bir IP adresinden görüntülendiği doğrulandı.

Söz konusu olayla ilgili üniversite yönetimi tarafından disiplin soruşturması başlatılırken hazırlanan raporda, üniversitenin yöneticisi bir kişi ve üniversitenin bir başka yöneticisinin birinci derece yakını olan diğer bir öğrenciye dair iddialara ilişkin ise somut delil bulunmadığından ceza verilmesine gerek olmadığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Üniversite Rektörü Süleyman Elmacı ise soruların görüntülendiği IP adresinin kime ait olduğunun 3 Ekim tarihine kadar kendisine bildirilmesini soruşturma ekibinden istedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı