Son Dakika

“Biz hem e-gazeteye abone olmaya, hem de Millî Gazete’yi bayiden almaya mecburuz”

‘Hak Geldi Batıl Zail Oldu’ ilkesiyle 51 yıldır yayın hayatına devam eden Millî Gazete, artık bayi sistemine dönüş yapıyor.

GÜNDEM 20.11.2023, 04:35
1
“Biz hem e-gazeteye abone olmaya, hem de Millî Gazete’yi bayiden almaya mecburuz”
Artan maliyetler ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize karşı önlem almak zorunda kalan Millî Gazete, e-gazete uygulamasıyla da güçleniyor. Millî Gazete’deki değişiklere yönelik geçtiğimiz gün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla da online ortamda Saadet Partisi’nin tüm il ve ilçe teşkilatlarına bir bilgilendirme toplantısı yapıldı…

51 yıldır tüm siyasi ve ekonomik baskılara rağmen ‘Hak Geldi Batıl Zail Oldu’ ilkesiyle yayın hayatına devam eden Millî Gazete, artık bayi sistemine dönüş yapıyor. Artan maliyetler nedeniyle abonelik sisteminden bayi sistemine geçen Millî Gazete, e-gazete uygulamasıyla da güçleniyor. Millî Gazete’nin bu önemli değişikliğiyle ilgili olarak geçtiğimiz gün önemli bir online toplantı yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, Saadet Partisi Milletvekili Mahmut Arıkan, Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ve Saadet Partisi’nin tüm il ve ilçe teşkilat mensuplarının katıldığı toplantıda Millî Gazete’nin bayi sistemi ve e-Millî Gazete hakkında bilgi verildi.

Millî Gazete’nin online toplantısına katılarak teşkilat mensuplarına hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Çok önemli bir toplantı yapıyoruz. Çok önemli bir toplantı olmasının sebebi dünyayı derinden sarsan bir dönemin içinde bulunuyoruz. Bunun arkasından da çok yakın bir süre içerisinde seçimlere gideceğiz. Bunların tamamını bir araya aldığımız zaman doğru haber alabilmek, doğru kaynaklara ulaşabilmek en önemli meselelerimizden birisidir. Bu sebeple Millî Gazetemizi önemsiyoruz. Dünyada yaşananlar ortada. Bu nokta belli kanallar İsrail’in katliamlarını ısrarla desteklerken belli kanallarda buna karşı mücadele ediyor. Bu kapsamda gazete olarak Milli Gazete’yi televizyon olarak da Tv5 başı çekiyor. Bunun için bizim mutlaka kendi yayın organlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve dünya gündemi hakkında önemi değerlendirmeler yapan Temel Karamollaoğlu, “Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki sorunlara karşı Millî Görüş’ün çözüm önerileri var, çalışmaları var. Millî Görüş’ün tabanda karşılık bulabilmesi için ancak ve ancak bizim yayın organlarımızın başta Millî Gazete olmak üzere canlanmasına ihtiyacımız var. Türkiye’nin 81 iline Millî Gazetemiz ulaşacak. Mustafa Kurdaş teferruatlı bir şekilde bilgi verdi. Artık bu yükü eski yöntemlerle taşıma imkânımız yok. Kağıt masrafları, baskı masrafları, sevkiyat masrafları çok büyük yekun tutuyor. Biz hem e-gazeteye abone olmaya hem de abone olduğumuz Millî Gazete’yi gidip bayiden almaya mecburuz” değerlendirmelerinde bulundu.

Millî Gazete’ye hak ettiği önemin verilmesi gerektiğinin altını çizen Temel Karamollaoğlu, “Millî Gazete’nin daha iyi sayılara ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Neden biz diğerleri kadar fedakârlıkta bulunmayalım? Her ilimizde, her ilçemizde önemli bütün gazete bayilerinde Millî Gazetemizin mutlaka olması icap eder. Eğer biz bunu sağlayamıyorsak bir yerde eksik kalıyoruz demektir. Tekrar belirtmek istiyorum. Biz içinde bulunduğumuz şartlardan ancak Millî Görüş iktidara gelirse kurtuluruz. Bu iktidar içinde tabanda bir karşılık bulmamız lazım ve Millî Gazete bu noktada çok önemli bir misyon taşıyor” şeklinde konuştu.

Millî Gazete’nin, Saadet Partisi için önemine de dikkat çeken Temel Karamollaoğlu, “Saadet Partisi olarak mecliste bir grubumuz var. Dünyada ve Türkiye’deki sorunlara ilişkin milletvekillerimiz TBMM’de önemli bilgiler veriyorlar. Elbette bugün televizyonlar ve internet siteleri üzerinde bu bilgiler veriliyor. Ancak Millî Gazete’de de bu bilgiler yayınlanmaya devam etmeli. Gazete yazılı belge, çok önemlidir. Niye biz 100 bin satmayalım? Millî Gazete 100 bin aboneyi yakaladığı zaman ilk seçimlerde iktidarız. Neden, çünkü biz gücümüzü sahada görüyoruz anlamına gelir. Kendi müesseslerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Hükümet lehine haber yapan gazetelerin açığını iktidar destekliyor. Biz açığı kapatmayı bırakın hakkımız olan resmi ilanı bile almakta zorluk çekiyoruz. Bunun için Saadet Partisi teşkilatları olarak Millî Gazete çalışmalarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir de, Millî Gazete’nin dijital dünyaya adapte olmasının önemine vurgu yaparak, “Millî Gazete ile ilgili Mustafa Kurdaş ve ekibi geçmişte bir takım bilgiler vermişlerdi. Bu programla da Millî Gazete ile ilgili bilgileri tazelemiş oluyoruz. Günümüzdeki bu dijital çağda, bizim insanımıza ve dünya kamuoyuna daha çok ulaşma noktasında Millî Gazete bir çalışma içerisinde ve ben bunun başarılı olacağına inanıyorum. İster yazılı basın, ister görsel basın olsun bugün dijital medyanın insanlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla da kaynakların israf edilmeden cağa uygun hareket etmenin Millî Gazete özelinde bizlere önemli sonuçlar getireceğine inanıyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Saadet Parti Milletvekili Mahmut Arıkan ise Millî Gazete’nin tarihine işaret ederek, “Millî Gazetemizin şöyle bir geçmişine baktığımızda bir tarih görebiliriz. Milli Selamet Partisi kurulduktan 3 ay sonra Millî Gazete yayın hayatına başladı. O gün bugündür Millî Gazete camiamızın en köklü geleneklerinden biri haline geldi. ‘Gelenek’, küllere sahip çıkmak değil, ateşi diri tutmak olarak tanımlıyorum ben. Millî Gazetemizin de ne kadar önemli bir geçmişe sahip olduğunu, ne kadar önemli işler yaptığını hepimiz biliyoruz. Saadet Partisi teşkilatları olarak bugün bizim görevimiz sadece Millî Gazete’ye sahip çıkmak değildir. O değerleri ortaya çıkaran ateşi diri tutmak da bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

Millî Gazete’nin birçok baskıya rağmen yoluna devam ettiğini hatırlatan Mahmut Arıkan, “Millî Gazete, geçmişten bugüne çok önemli işler yaptı, bugün de bu önemli işler yaptığını görüyoruz. Bunları gururla anlatıyoruz.70’lerde 80’lerde Millî Gazetemizin üzerinde hem ekonomik hem de siyasi baskılar vardı. Bu baskıya rağmen Millî Gazetemiz hiç yılmadı ve bugüne kadar geldi. Rahmetli Erbakan Hoca’mızın o dönem ki çalışmalarına baktığımız zaman Millî Gazete’yi birinci kaynak olarak gösteririz. Bazen abonelik kampanyaları başlatıldı, bazen kitaplar satıldı, bazen değişik argümanlar kullanıldı ama Millî Gazete bugünlere kadar getirildi. Erbakan Hoca’mızın, ‘Gerekirse ceketimizi satarız ama Millî Gazete’yi yine de çıkartırız’ sözleri halen hatırımızda. Yine Erbakan Hoca’mızın, ‘Bir harp topçu kuvveti olmadan kazanılmaz. Millî Gazete bizim topçu kuvvetimizdir, Tv5 ise hava kuvvetimizdir’ sözü bugün bu medya kuruluşlarına destek vermemiz için mihenk taşlarından bir tanesi” şeklinde konuştu

Millî Gazete’nin hem bir ekol, hem bir okul olduğunu belirten Mahmur Arıkan, “Teşkilatlar olarak biz Millî Gazete’yi çok daha iyi yerlere getirebileceğimize inanıyoruz. Sadece var olarak değil, Millî Gazete’yi geliştirerek, büyüterek bir yerlere gelmeliyiz. Bugün bazı hedefleri teşkilatlarımızla paylaşacağız. Bunlardan birincisi; Millî Gazete’mizin daha güçlü bir şekilde baskı yapabilmesi ve dağıtımın sağlanmasıyla alakalı ve burada teşkilatlarımıza büyük önem düşüyor. Malumunuz Millî Gazetemiz artık bayilere gidiyor. Yolumuzun üzerindeki bayileri belirleyip, buralarda gazeteyi temin etmek için bir gayret içerisinde olacağız. Bir de Millî Gazetemizin dijital hali var. Millî Gazete’nin ‘e-gazete’ uygulaması noktasında da gerekli gayretleri göstereceğiz inşallah. Saadet Partisi’nin il ve ilçe teşkilatlarında Millî Gazete sorumlularını belirleyeceğiz ve gazetemizi bugünden daha iyi bir noktaya getirmenin yollarını arayacağız” diye konuştu.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Milli Görüş’ün çalışmalarına ve Millî Gazete’nin katkılarına vurgu yaparak, “51 yılı geride bırakan Millî Gazetemiz için bugün buradayız. Önemli bir sürece giriyoruz, bir seçim arifesindeyiz. Filistin’de ve Gazze’de yaşananlar, dünyada olanlar, etrafımızda olup bitenlerin hepsi ortada. Türkiye şartlarında da Saadet Partimiz, gençlik teşkilatlarımız, Milli Görüşçü Kuruluşlarımız ve bizlerin yaptıklarıyla insanlar bilinçli, şuurlu bir tavır geliştirebiliyorlar. 7 Ekim’den beri Gazze’de Filistin’de yaşanan sürece baktığımız zaman Millî Gazete, 42 gün boyunca Filistin konulu manşetler ve sayfalarla çıktı. Saadet Partimiz mitingler yaptı, AGD’miz başa çalışmalar yaptı, diğer MİLKO’larımız başka çalışmalar ortaya koydu ve Milli Görüş Hareketi Türkiye’deki bir yaklaşımı, bir tavrı bütün topluma mal etmek için büyük bir çaba sarf etti. Milli Görüşçü bütün kurum ve kuruluşların yokluğu ümmet coğrafyası ve Türkiye’de büyük bir eksikliği ifade eder” açıklamalarında bulundu.  

Mustafa Kurdaş, “Millî Gazete biliyorsunuz ki 30 yıllık bir süre boyunca abone çalışmaları üzerinden çıktı. Çok eskiden gazetemizi gidip bayiden almak durumundaydık, daha sonra abonelik yöntemine geçtik. Ancak 30 yıllık sürecin sonunda öyle şartlar gelişti ki, Millî Gazetemiz çok önemli bir karar almak durumunda kaldı. Abone sisteminden, bayi sistemine geçişle alakalı birçok zorunluluk oluştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun oluruyla da Kasım ayından itibaren gazetemiz bayi sistemine geçti. Son ekonomik krizden sonra dağıtım maliyetleri arttı. Ortak dağıtım yapan gazetelerin abone sayılarında düşüş yaşandı hatta bazı gazeteler araziden tamamen çekildi. Ekonomik sorunlar artık dağıtım maliyelerini taşınamaz hale getirdi. Özetle 7 TL’ye satılan bir Millî Gazete’nin dağıtım maliyetleriyle aboneye ulaşması 9,19 TL’ye kadar yükseldi. Bu da gazete başına 2,19 TL zarar anlamına geliyor. 100 gazetenin aboneye ulaşmasının aylık zararı 6,570 TL’ye geliyor. Bu rakamlara personel gideri dâhil değildir” değerlendirmelerinde bulundu.  

Millî Gazete’nin abone sisteminden bayi sistemine geçişiyle ilgili hedeflerden de bahseden Mustafa Kurdaş, “Öncelikle Millî Gazete’nin dağıtımından kaynaklı zararı ortadan kaldırmak istiyoruz. Tüm maliyetler ve giderler hesaplandıktan sonra Millî Gazete bayi sisteminde artık gazete başına kar etmiş olacak. Bu sayede Millî Gazete’nin değerli okurlarının gazetemizi bayiden almasıyla birlikte bize katkı sağlamış olacak. Böylelikle Millî Gazete daha etkili ve güçlü bir şekilde yayınlarına devam edecek. Burada Millî Gazete’nin bayilerden nasıl temin edileceği hususu da önemlidir. Millî Gazete’yi alabileceğiniz en yakın bayiyi tespit edip Millî Gazete’nin internet sitesi ya da ‘0546 401 3386’ numaralı whatsapp adresi üzerinden bizlere bilgi vermeniz yeterli olacak. Böylelikle noktasal atışlarla Millî Gazete bayilerden okuyucularıyla buluşacak ve zararın büyük oranda önüne geçilmiş olacak” dedi.

Mustafa Kurdaş, “2005 yılında merhum Erbakan Hoca’mız bir talimat vermiş ve ‘Millî Gazete’nin her bayiye gitmesi gerek. Allah indinde insanların Saadet Partisi’nden haberinin olması için her noktaya Millî Gazete gitsin’ demişti. O zaman biz gereken çalışmayı yaptık ve tüm bayilere Millî Gazete gitti. Şimdi bu noktadan baktığımızda Millî Gazete’yi herkese ulaştırmak noktasında hepimizin üzerinde vebal var. Bu vebali ortadan kaldırmak için dağıtımız yoksa, bayimiz yoksa o zaman ‘e-Millî Gazete’ ulaşmanız gerek. e-Millî Gazete;  elimizde tuttuğumuz Millî Gazete’nin aynı başlıklarıyla, aynı sayfalarıyla, aynı reklamlarıyla cep telefonumuza, tabletlerimize ve android cihazlarımıza yüklenebilir versiyonudur. Burada kağıt maliyeti olmadığı için Millî Gazete’ye önemli katkı var. e-Millî Gazete aboneliği sadece Türkiye’de değil dünyanın internet erişimi olan her yerinde gazetemizi okuyucularıyla buluşturmuş olacak. e-Millî Gazete ile ilgili duyuruları önümüzdeki hafta daha net bir şekilde gazetemizden duyuracağız” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
10
hafif yağmur
Namaz Vakti 26 Ocak 2025
İmsak 06:18
Güneş 07:44
Öğle 12:45
İkindi 15:15
Akşam 17:36
Yatsı 18:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı