“Biz İsrail ile normalleşmedik”

Filistinli şehit eşi Yüsra el-Ahluk, Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı.

DÜNYA 24.10.2022, 07:20
“Biz İsrail ile normalleşmedik”
Bazı İslam ülkeleri İsrail ile normalleşse dahi kendileri için bu durumun söz konusu olmadığını söyleyen El-Ahluk, Filistin’in özgürlüğü için canlarını feda etmeye hazır olduklarını vurguladı. Şehit eşi olmanın bir gurur vesilesi olduğunu da kaydeden El-Ahluk, “Filistin’in aslanları sahada kükrüyor. Sadece Gazze’de 30 bin savaşçı var. Onlar bugün ümmetin onurunu savunuyorlar. Filistin için direniş her Müslüman’ın sorumluluğudur. Her birimizin Filistin için bir rolü olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.Filistin mücadelesi kapsamında küresel eksende bir iş birliği gerçekleştirilmesi amacıyla İstanbul’da değerli bir program düzenlendi. Yaklaşık 500 kadın aktivisti bir araya getiren “Birinci Kadın Kuruluşları Birliği Forumu”nda Filistin için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Filistin direnişinin çeşitli yönleriyle ele alındığı programın katılımcılarından biri de Filistinli şehit eşi Yüsra el-Ahluk oldu. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan El-Ahluk, Allah’ın vaadinin gerçekleşmesi için canlarını feda etmeyi göze aldıklarını belirterek, Filistin için her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Filistinli şehit eşi Yüsra el-Ahluk, Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamalarda, direnişin sadece silahla olmayacağını kaydederek, konferansların, medya çalışmalarının ve dernek faaliyetlerinin de direniş anlamına geldiğini söyledi. Kendisi de bir gazeteci olan El-Ahluk, “Haberlerimle ve röportajlarımla direnişte bulunmaya çalışıyorum” diye konuştu. Filistin davasının sadece Filistinlilerin olmadığını da belirten Filistinli şehit eşi, “Filistin davası tüm Müslümanlar içindir. Filistin direnişini nasıl daha fazla alevlendirebileceğimiz üzerine çalışıyoruz. Filistin davası nasıl başarıya ulaşabilir konusunu masaya yatırıyoruz” dedi.

Filistin’de bütün ailelerde en azından bir şehit olduğunu söyleyen Yüsra el-Ahluk, Filistinli bir şehidin eşi olmasının gurur vesilesi olduğunu belirtti. Eşinin dünyaya veda etmesi nedeniyle bir yandan acılı olduğunu dile getiren El-Ahluk, öte yandan büyük bir şeref duyduğunu vurguladı. Yüsra el-Ahluk, Filistin için her şeyi yapmaya hazır olduklarını da kaydetti.

El-Ahluk, 3 nesil boyunca şehadet şerbeti içmiş bir ailenin mensubu olduğunu belirtti. Ömürleri bitene kadar Filistin aşklarının bitmeyeceğini kaydeden El-Ahluk, “Eşim şehit olmadan birkaç saat evvel Filistin mücadelesi için “şeref mücadelesi” ifadelerini kullanmıştı. Filistin’in aslanları sahada kükrüyor. Sadece Gazze’de 30 bin savaşçı var. Onlar bugün ümmetin onurunu savunuyorlar. Filistin için direniş her Müslüman’ın sorumluluğudur. Her birimizin Filistin için bir rolü olması gerekiyor” dedi.

İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme politikası izlediğini aktaran Yüsra el-Ahluk, bazı İslam ülkeleri İsrail ile normalleşse dahi kendileri için bu durumun söz konusu olmadığını söyledi. El-Ahluk, “Filistinli kadınlar zorlu bir mücadele veriyor. Yasa dışı uygulamalara maruz kalıyorlar, fiziksel ve sosyal şiddete uğruyorlar. Bugün Filistin uğruna her türlü muameleye maruz kalmak Filistin’siz yaşamaktan daha iyidir. İşgalci güçlerin kötülüklerini dünyaya duyurmak için çaba gösterin. Biz Allah’ın vaadinin gerçekleşmesi için canlarımızı feda etmeyi göze alıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı