Bizim bütçe hiç el vermiyor sayın bakan!

Devletin bütçesinin dayanamadığı artışa, delik deşik vaziyetteki vatandaşın bütçesi nasıl dayansın! Bir de bütçeyi dayanıklı hale getirmeyi deneseniz...

EKONOMİ 04.09.2022, 04:35
2
Bizim bütçe hiç el vermiyor sayın bakan!
Son 1,5 yılda doğal gaza konutlarda %216, sanayide %998 zam yapan, sadece 8 ayda elektriğe ise 3. kez okkalı zam yapan iktidarın Ticaret Bakanı’ndan ilginç bir savunma geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, doğal gaz zammının bütçe imkânlarının daha fazla elvermediği için yapıldığını söyledi. Ülkemizin tarihinde görülmemiş zamlara muhatap olan vatandaşın durumuna hiç değinmeyen Bakan Muş’a buradan üç soru sormak istiyoruz:
1 Devletin bütçesinin dayanamadığı zamlara vatandaşın cebi nasıl dayanacak?
2 Devletin bütçesini 20 yılda daha dayanıklı hale getiremeyen hangi  iktidar?!
3  Ve daha da önemlisi sizin bütçe el vermeyince zam yapıyorsunuz, vatandaşın bütçesi el vermeyince ne tavsiye edersiniz?!

Muş, bütçeden bütün imkânların kullanıldığını ve sübvansiyonun maksimum seviyeden yapıldığını belirterek şöyle devam etti: “Bunun dışındaki yansıtılmak zorunda kalıyor. Bir de bu bütçe nereden oluşuyor onu da söyleyeyim. Bizim bir enerji kaynağımız yok, onu bütçeye kaynak oluşturmuyoruz. Dolayısıyla toplanan vergilerden oluşuyor bu bütçe.”

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yine zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 20,4 sanayide kullanılan doğal gazda yüzde 50,8, elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 49,5 oranında artışa gidildi.
Elektrikte ise konutta yüzde 20, kamu ve özel hizmetler grubu abonelerine yüzde 3, sanayi abonelerine ise yüzde 50 oranında fiyat artışı gerçekleşti. Yapılan son zamlarla birlikte geride bıraktığımız 1,5 yılda toplamda doğal gaza konutlarda yüzde 216, sanayide ise yüzde 998 oranında zam yapıldı. Elektrik fiyatlarına ise yıl başından itibaren 3. zam yapıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı