Bodrum’a ‘tam kapanma’ akını: Belediye başkanı isyan etti

Bodrum’a “tam kapanma” nedeniyle binlerce kişi geldi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, isyan etti.

EKONOMİ 29.04.2021, 19:40
5
Bodrum’a ‘tam kapanma’ akını: Belediye başkanı isyan etti
Koronavirüs salgınından ağır bir tablo yaşayan Türkiye’de üç haftalık alınan ‘tam kapanma’ kararının bayram tatiline de denk gelmesi nedeniyle binlerce kişi büyükşehirlerden kaçtı. Büyükşehirlerden kaçanların gittiği yerlerin başında ise gözde tatil beldesi Muğla’nın Bodrum ilçesi geliyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle bir senedir nüfus patlaması yaşanan Bodrum’a “tam kapanma” nedeniyle binlerce kişi daha geldi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçeye son üç günde, günde 8 bin aracın giriş yaptığını söyledi.
Ahmet Aras, “Hazırlıkları yapamadan birdenbire kaosla karşılaştık. Şu anda Bodrum'da bir kaos olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. En büyük korkumuz gelenlerin bize bulaşı taşıması" dedi.
Aras, "Normalde bu nüfus Bodrum için 2025 yılında tahmin ediliyordu ama salgın dört sene geri çekti. Hazırlıkları yapamadan birdenbire kaosla karşılaştık. Şu anda Bodrum'da bir kaos olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. En büyük korkumuz gelenlerin bize bulaşı taşıması ve artırması. Bodrum'daki sağlık hizmetimiz sadece kendi nüfusumuza göre dizayn edilmiştir" diye konuştu.
Bodrum’da yaklaşık 30 yoğun bakım yatağı, 300 civarında da hastane yatağı olduğu bilgisini veren Aras, “Eğer bu sayı artarsa, bulaş çoğalırsa buradaki sağlık sistemi yetmeyecektir. Herkesin çok dikkatli olması lazım, sokağa çıkmaması lazım" ifadelerini kullandı.
Aras, "Herkesin evinde kendi güvenliğini alarak dışarı çıkmaması lazım. 'Market gideyim, yeni geldim' diye düşünürse biz bu salgını tutamayız. Bu kaosu yaşamaya devam ederiz. Bir isteği olan olursa belediyeye ulaşsın biz onlara gereken servisi yaparız" dedi.
İlçeye son üç günde, günde 8 bin aracın giriş yaptığını ancak giriş yapan araçlarla birlikte ilçeden çıkış yapan araçların da olduğunu belirten Aras, şunları söyledi:

"Bunlardan belki yüzde 60'ı tedarikçidir çünkü Bodrum'da zaten ciddi bir hareketlilik ve trafik var. Şu anda ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu yoğunluk son birkaç günlük yoğunluk değil. Yaklaşık 1 yıldır biz bu yoğunlukla yaşıyoruz. Özellikle ikinci konutu, yazlık evi olan vatandaşlarımız ülkemizin her yerinden Bodrum'a gelerek yaşamaya başladı. Bu bir turizm yoğunluğu değil. 11 Nisan'dan sonra turizmde yaşanan olumsuz gelişmeler turizm beklentimizi ortadan kaldırdı.
Kapanmadan sonra, mayısın 17'sinden sonra tekrar açılırsa turizmden tekrar söz edebiliriz. Şu andaki yoğunluğun sebebi kapanmanın getirdiği olumsuzluklardan, büyükşehirlerden uzaklaşarak Bodrum'a gelmesinin önünü açtı. Biz bu yoğunlukla mücadele etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Belediye personelimiz ve kamu kurum kuruluşları tüm gayretiyle Bodrum'da yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı