Boğaziçi Rektörü İnci, protestoları yorumladı: Aşkın gözü kördür

Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, kendisiyle ilgili protestoları yorumladı. İnci, "Aşkın gözü kördür. Bazen farklı şeyler yaptırır." dedi.

GÜNDEM 10.09.2021, 15:10
11
Boğaziçi Rektörü İnci, protestoları yorumladı: Aşkın gözü kördür
Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenler ve bazı öğrenciler Melih Bulu’nun ardından atanan Mehmet Naci İnci’yi de protesto etmeye devam ediyor. Kendisine yönelik protestolarını değerlendiren İnci, “Protestolar devam ederse sizin bu duruma yaklaşımınız ne olacak?" sorusuna “Biz anlayışla karşılıyoruz. Bizler üniversitemize aşık olan insanlarız. Aşkın da gözü kördür. Bazen farklı şeyler yaptırabilir. Ben bu bağlamda değerlendiriyorum yaşananları.” cevabını verdi.
Yaklaşık 3 hafta önce Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, okuldaki protestoları, neden daha önce de rektör adayı olduğunu, disiplin soruşturmalarından niçin vazgeçtiğini ve kesilen burs iddialarıyla ilgili olarak Anadolu Ajansı'na (AA) açıklamalarda bulundu.
Eleştiri yapılabileceğini, ancak başkalarını kırmak ve rencide etmenin hoş bir şey olmadığını söyleyen İnci, “Kimse bunu yapmamalı. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi. Bu kurumumuza zarar veren bir şey. Öğrencilerimizin protestolarını görebiliyorum. İnsan üzülüyor. Sonuçta bir zaman gelecek ve bu evlatlarımız farklı aşamaya geçecekler. Yaşları büyüyecek, hoca olacaklar, evlat sahibi olacaklar. Şu anda yaptıkları bazı şeyler hatırlarına gelirse bu onların kalplerinde üzüntüye yol açar. Hatırladıklarında 'Bunu keşke yapmasaydık.' diyebilirler. Bu üzüntüyü kimsenin yaşamasını istemiyorum.” diye konuştu.
Rektör Mehmet Naci İnci, “Arkadaşlarınızdan ve öğrencilerden tepkiler gelmeye devam ediyor mu? Boğaziçi'nin sadece eğitimle konuşulacağı dönem yakın mıdır?” şeklindeki soru üzerine de şunları kaydetti:
“‘Bazı arkadaşlarımızın tepkileri devam ediyor. 'Daha önce neden görev aldınız.' diye. Bunda da biz zorluk çekiyoruz. Bir türlü kendimizi anlatamıyoruz. Diyoruz ki 'Üniversitenize sırtınızı dönerek sahip çıkamazsınız. Onu koruyamazsınız. Gidip sahiplenmeniz lazım. Gelmeniz lazım. Elinizi taşın altına koymanız gerekir.' Öğrencine, öğretim üyesine, idari personeline hizmet edeceksin. Ar-Ge ve projelerine hizmet etmelisiniz. Her şeyiyle ilgilenmek zorundasınız. Birilerinin bunu yapması gerekiyor. Sahip çıkarak üniversitenizi ileriye götürebilirsiniz. Sırtınızı çevirerek, üniversitenizi çöküşe terk edemezsiniz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı