Bolu'da sudan zehirlenerek ölen Eyüp Ertem'in kanında arsenik çıktı

Bolu’da, Yuva köyünde yaşayan 148 kişinin içme suyundan zehirlendiği olayda yaşamını yitiren Eyüp Ertem'in ölüm nedeninin arsenik karışmış kirli su kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 10.01.2023, 18:20
2
Bolu'da sudan zehirlenerek ölen Eyüp Ertem'in kanında arsenik çıktı
Bolu'da, Temmuz 2022'de Kurban Bayramı'nda 148 kişinin de hastaneye kaldırıldığı Yuva köyündeki zehirlenme olayında hayatını kaybeden 49 yaşındaki Eyüp Ertem’in otopsi raporu ortaya çıktı.
DHA'nın aktardığına göre, raporda Ertem'in kanında yüksek oranda arsenik maddesi olduğu ifade edildi. Rapora göre Ertem'in ölüm nedeninin arsenik karışmış kirli su kaynaklı olduğu tespit edildi.
Raporda, Eyüp Ertem'in yemekte, çayda ve abdest alırken şebeke suyu kullandığı ancak içme suyunu ise dışardan başka bir sudan karşıladığı belirtildi.

Yuva köyüne ilişkin Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda da ihmaller gözler önüne serilmişti.
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün raporunda, Yuva köyü ve bölgesinden 21 Haziran'da ve İstanbul 3 No’lu Halk Sağlığı tarafından 8 Temmuz'da alınan numunelerin sonuçlarına yer verilerek bölgede kullanılan suyun kullanılamaz olduğuna dikkat çekilmişti.
9 Eylül 2022 tarihinde hazırlanan rapora göre, Bolu Halk Sağlığı Laboratuvarı ve İstanbul 3 No’lu Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın incelemesi sonucunda köyde ve çevresinde bulunan suların uzun süredir ‘kirli’ olduğu ve yetkililere defalarca bildirildiği ortaya çıkmıştı.
Raporda ayrıca, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, içme suyu kullanma sularıyla bulaşan bulaşıcı ve parazit hastalıklardan halkın korunması amacıyla alınması gereken tedbirlerin Bolu İl Özel İdaresi, kaymakamlıklar ve belediye başkanlıklarına bildirildiği ifade edilmişti.
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yuva köyündeki su numune alma kaynaklarından alınan örneklerdeki uygunsuzlukların İl Özel İdaresi’ne bildirildiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı