Son Dakika

Bomba kulis: Erdoğan, Süleyman Soylu’yu sildi, böyle görevden alınacak

Bomba kulis.. Erdoğan ve Süleyman Soylu tarafında bardağı son taşıran damla hafta sonu yaşandı. Turhan Çömez yaptığı analizde Erdoğan-Soylu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Soylu görevden alınacak.

GÜNDEM 17.11.2022, 13:15 17.11.2022, 18:46
4
Bomba kulis: Erdoğan, Süleyman Soylu’yu sildi, böyle görevden alınacak

22. Dönem AK Parti Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Op. Dr. Turhan Çömez dün katıldığı Halk TV’deki canlı yayın programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çarpıcı bir analizde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2020 yılında “sokağa çıkma yasağı izdihamı” nedeniyle açıkladığı istifa kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dönmüştü. Bakan Soylu’nun istifa ettiği yönünde ilerleyen aylarda da çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Millî Gazete, Bakan Soylu’nun istifa mektubunu kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğunu da yazmıştı. Soylu’nun görevden alınmaması için de Bahçeli’nin baskısı olduğu da kulislerde sıkça yer almıştı.
Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun pazar günü İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı sonrası ‘istifa etmeyi’ düşündüğü ileri sürüldü. Bakan Soylu’nun arkasında Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olduğu sıkça gündeme gelmesi biliniyor. Erdoğan’ın eski doktoru ve AK Parti Eski Milletvekili Op. Turhan Çömez zaman zaman verdiği kulis bilgileri ile dikkat çekerken bu kez Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu çoktan gözden çıkardığını habersiz bir şekilde görevden alacağını söyledi. 

İYİ Partili Turhan Çömez dün katıldığı Halk TV canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki çarpıcı ifadeler kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süleyman Soylu’yu çoktan gözden çıkardığını savunan Turhan Çömez, “Erdoğan’ı tanıyan birisi olarak analiz yapabilirim. Erdoğan aslında Soylu’yu çoktan gözden çıkarttı ama bir denklem var. O denklemi Erdoğan gözlüyor ve o denklemde süreç kendi lehine ne zaman dönerse Bakan Soylu’yu görevden alacak diyorum. Çünkü Soylu’nun bana göre istifa etme kapasitesi yok, böyle bir kabiliyeti yok. Erdoğan ne zaman isterse Soylu’yu ben seni görevden aldım diyecek ve Soylu görevden alındığını başkaları tarafından duyacak.” dedi.

“Süleyman Soylu ismi seçimlerden sonra Türk siyasetinde olmayacak.” diyen İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Op. Dr. Turhan Çömez, “Seçime kadar olacağı anlamı çıkmasın.” ifadesini kullandı.
Halk TV “Kayda Geçsin” programının sunucusu Şule Aydın, Turhan Çömez’e yönelttiği soruda, “Devlet Bahçeli’nin Süleyman Soylu’nun arkasında olduğunu biliyoruz artık. Desteklediği isimlerden biriydi. Acaba Sayın Erdoğan’ın bu kadar Soylu’nun hakimiyetini sağlaması hâlâ görevden almasının nedeni de Bahçeli mi diye de çokça tartışılmıştı. Ama hafta sonuna ilişkin bir başka kulis vardı. O da bu saldırıdan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığı fakat yanıt ve dönüş alamadığı. Bu nedenle de istifayı düşündüğünü yakın çevresine anlattığı gibi bir kulis.. Yani dönem dönem Sayın Soylu’nun istifasına ilişkin böyle geleneksel süreçler başlar bu mümkün müdür? Böyle bir bilginiz var mı?” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın aynı zamanda eski doktoru olan İYİ Partili Op. Dr. Turhan Çömez şu cevabı verdi;

“Bende böyle bir bilgi yok. Bilgi olmadığı için de sadece analiz yapabilirim. Erdoğan’ı tanıyan birisi olarak analiz yapabilirim. Erdoğan aslında Soylu’yu çoktan gözden çıkarttı ama bir denklem var. O denklemi Erdoğan gözlüyor ve o denklemde süreç kendi lehine ne zaman dönerse Bakan Soylu’yu görevden alacak diyorum. Çünkü Soylu’nun bana göre istifa etme kapasitesi yok, böyle bir kabiliyeti yok. Erdoğan ne zaman isterse Soylu’yu ben seni görevden aldım diyecek ve Soylu görevden alındığını başkaları tarafından duyacak. Böyle bir süreç çalışır AKP mekanizmasında. Sayın Erdoğan süreci analiz edecektir. Siyaseten en az hasar alacağı denklemi kurulacak ve Soylu’yu görevden alacaktır.
Süleyman Soylu, Türk siyasetinde yok, bunun altını çizerek söylüyorum. Süleyman Soylu ismi seçimlerden sonra Türk siyasetinde olmayacak. Seçime kadar olacağı anlamı çıkmasın buradan ama seçim arifesinde ben bunu 1-1,5 yıl önce söyledim. En kritik zamanda görevden alacak dedim ve o da seçim arifesinde olacak göreceğiz. Bu bir analiz, bu bir bilgi değil ama bu analizimi altını çizerek söylüyorum. Türk siyasetinde Süleyman Soylu olmayacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı