Bombanın ardından Tünel'de silah sesleri: Polis bir 'şüpheli'yi vurdu

İstiklal Caddesi saldırısından kısa süre sonra Tünel civarında duyulan yoğun silah seslerinin nedeni belli oldu. Polis, kimlik sorusuna cevap vermeyen 'şüpheli' bir kadına ateş etmiş...

GÜNDEM 14.11.2022, 21:10
5
Bombanın ardından Tünel'de silah sesleri: Polis bir 'şüpheli'yi vurdu
İstanbul'da 6 kişi vefat ettiği, 81 kişinin de yaralandığı Taksim saldırısının ardından, İstiklal Caddesi'nin Galatasaray Lisesi-Meydan arasındaki kısmı tamamen boşaltıldı.
Kısa süre sonra Tünel tarafında yoğun silah sesleri duyuldu.
Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre bunun sebebi, saldırının ardından teyakkuzda olan polisin bir şüpheliyi vurmasıydı. 
Bir görgü tanığı polisin ‘şüpheli’ olarak düşündüğü bir kadına ateş ettiğini ve vurduğunu anlattı. Tanık, kızıl saçlı kadının mekana gidip bira istediğini, bu sırada hareketlerinin ‘sarhoş’ gibi olduğunu belirtti: “Normal davranmıyordu. Telefonunu şarja takmıştı. Sonra kalkıp gitti, ben de arkasından koşup telefonunu unuttuğunu söyleyip verdim.” 
25-30 dakika sonra ‘şüpheli’ kadının geri döndüğünü aktaran tanık, çantası yanında olmayan kadının mekandan kalkıp füniküler hattına girdiğini söyledi.
Güvenlik kamerası kayıtlarına göre de saat 17.15’i gösterirken polis, şüpheli kadına kimlik sordu. Kadının yanıt vermemesi ve ellerinin cebinde olması şüpheyi artırdı. Ardından ikinci uyarıyı yapan polis yanıt alamayınca tramvay hattının içinde kadına ateş açtı.
Vurulduğu halde istasyondan çıkan kadın, Asmalı Mescid’e doğru ilerledi.
Bir üniversitede okutman olduğu öğrenilen İ.E, bir süre sonra yere yığıldı. İ.E'nin hastanede tedavisi sürdüğü belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı