Böylesi ilk kez oluyor! Ankara'da Gömleksiz Köprüsü çalındı

Ankara haberleri... Beypazarı ilçesinde 1936 yılında yapılan ve 44 yıldır atıl durumda olan Gömleksiz Köprüsü çalındı.

ASAYİŞ 18.01.2022, 17:45
37
Böylesi ilk kez oluyor! Ankara'da Gömleksiz Köprüsü çalındı
Ankara ile Beypazarı arasındaki yolun Dibecik Mahallesi mevkisinde Kirmir Çayı üzerinde bulunan ve 1936 yılında yapılan köprü çalındı. 10 gün önce tabyaları ile birlikte çalınan köprü, 44 yıldır atıl durumdaydı. Köprünün hurdacı tarafından çalındığı ortaya çıktı.
İki iş makinesi ile yıkılan köprünün tabyaları, parçalar halinde kamyonlara yüklenip götürüldü. Çevredekiler, köprünün devlet ihalesi ile satıldığını düşünerek ihbarda bulunmazken, birkaç gün sonra jandarmanın fark etmesi üzerine çalışma başlatıldı. Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelenerek yapılan çalışmada, Ankara’da hurdacılık yapan Z.K. tarafından köprünün çalındığı tespit edildi. Z.K., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Z.K.’nin, atıl durumdaki köprünün demirlerini almak için CİMER’e başvuruda bulunduğu ve olumsuz yanıt almasına rağmen 2 iş makinesi kiralayıp, köprüyü yıkarak, kamyonlarla parçalar halinde Ankara’daki hurdacılar sitesine götürdüğü belirlendi. Hurdacının köprüyü burada parçalayıp, 70 ton demir elde ettiği tespit edildi. Köprü demirlerinin değerinin, 500 bin TL olduğu belirtildi. Köprünün yıkım ve tahliye çalışmasının 4 gün sürdüğü öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Z.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Köprünün parçalanması ve tahliyesinde çalışanların da ifadelerine başvuruldu.
Yakındaki akaryakıt istasyonunda çalışan Özcan Güler, köprüdeki çalışmayı gördüğünü; ancak Z.K.’nin ve çalışanların rahat tavırları nedeniyle şüphelenmediklerini, resmi yıkım olduğunu düşündüklerini söyledi. Güler, “Biz burayı ihaleyle aldılar, yıkıyorlar, değerlendirecekler, diye düşündük ama sonradan öğrendik ki köprüyü çalmışlar. İş makineleri sürekli çalıştı. Kimse şüphelenmedi. 5-6 gün sürdü. Aldılar götürdüler. Biz de daha sonra jandarmanın tahkikatıyla öğrendik” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı