“Boynu bükük ve cemaatsiz camiler”

Bu yıl “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temasıyla idrak edilecek olan Mevlid-i Nebi Haftası’na ilişkin bir basın açıklaması da Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Adana Şubesi’nden geldi.

AİLE 03.10.2022, 07:30
“Boynu bükük ve cemaatsiz camiler”
Haber: Süleyman İnci/ ADANA
DİN-BİR-DER Adana Şube Başkanı Emrullah Sarman adına yayınlanan basın açıklamasında cami, minare ve mescitlerin, bulundukları coğrafyanın İslam medeniyetine ait olduğunu gösteren en güçlü simgeler olduğuna dikkat çekildi.

* Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Adana Şubesi’nden Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Aynı zamanda Cami ve Din Görevlileri Haftası olarak da idrak edilen bu haftanın önemine dikkat çekilen basın açıklaması, DİN-BİR-DER Adana Şube Başkanı Emrullah Sarman adına yayınlandı. “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temasıyla idrak edilecek olan Mevlid-i Nebi Haftası’nın önemine dikkat çeken Emrullah Sarman, İslam’ın şiarı konumunda bulunan cami, minare ve mescitlerin, bulundukları coğrafyanın İslam medeniyetine ait olduğunu gösteren en güçlü simgeler olduğunu söyledi.Basın açıklamasında cami ve mescitlerin önemine dikkat çeken Emrullah Sarman, “Kur’an-ı Kerim’de ifade edildiği üzere müminlerin camileri inşa etmek kadar imar etme sorumlulukları da vardır. Bugün maalesef İslam âlemi olarak camileri inşa etmekte gösterdiğimiz başarı ve gayreti, onları ihya ve imar etmekte göstermiyoruz. Bu bakımdan Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Boynu bükük ve cemaatsiz camilerin ihya ve imar edilmesi, Müslümanların dirilişi ve İslam dünyasının birliği yolundaki en önemli kilometre taşlarından biri olacaktır” ifadelerini kullandı.

* İmam, müezzin ve tüm din görevlilerinin yaptığı hizmeti hatırlatan Emrullah Sarman, “Allah Resulü aleyhissaletü vesselam ve seyyidül müezzinin Bilali Habeşi başta olmak üzere kendisini asil bir hayatın inşasına ve soylu bir gayenin ihyasına adayan; göstermiş oldukları sorumluluk bilinciyle, ilim ve irfan donanımıyla, ahlak ve faziletiyle aziz milletimizin dinî ve manevi hayatına hizmet eden değerli din görevlilerimizin ‘Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyorum. Cami ve mescitlerin ihyası, inşası, imarı ve manevi zenginliğinin artması için sadece Yüce Allah’ın rızasını gözeterek gayret etmekte iken ebediyete irtihal etmiş tüm merhum ve merhumelere Yüce Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı