Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: Arkadaşların adaylığında müttefik değiller

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün İzmir’de yaptığı konuşmasına ilişkin, “Senin arkadaşların henüz senin adaylığın konusunda müttefik değiller.” dedi.

GÜNDEM 24.09.2022, 17:55
1
Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: Arkadaşların adaylığında müttefik değiller
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, “Senin arkadaşların henüz senin adaylığın konusunda müttefik değiller. O zaman Türk milleti senin cumhurbaşkanlığın konusunda nasıl ittifak sağlasın?” dedi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dün İzmir’de yaptığı konuşmasını hatırlatan Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Yani Sayın Kılıçdaroğlu yaklaşık 15 yıldır genel başkanlık yaptığı bir partinin üyelerine diyor ki ‘Siz gerçekten benimle misiniz’. Demek ki üyelerinden şüphesi var. ‘Gerçekten ben size yaslanabilir miyim? Kiminiz bilerek kiminiz bilmeyerek bana zarar veriyorsunuz’ diyor. ‘Ben hissetmem lazım, sizin benimle birlikte olduğunuzu’. Demek ki hissedemiyor, kalben hissedemiyor. Ben buradan üzüntümü ifade etmek isterim. Bir siyasi partinin genel başkanın teşkilatlarına kendisine güven konusunda sorunları olduğunu ve kendisinin de teşkilatlarına güven konusunda sorunu olduğunu bu kadar açık, bu kadar şeffaf izah ettiğine hiç şahit olmadım. Senin arkadaşların henüz senin adaylığın konusunda müttefik değiller.
O zaman Türk milleti senin cumhurbaşkanlığın konusunda nasıl ittifak sağlasın? Senin arkadaşların Türkiye’nin geleceğini sende görmüyorlar, sana umut bağlamıyorlar. O zaman Türk milleti Türkiye’nin geleceğini sende nasıl görsün, sana nasıl umut bağlasın? Senin arkadaşlarına sen güvenmiyorsun. Sonuçta bu bir kadro işi. Senin güvenmediklerine bu millet nasıl güvensin? Senin arkadaşlarına sen diyorsun ki ‘Ben sırtımı size yaslayabilecek miyim?’. Onlara sırtını dayamakta tereddüt halindesin. Bu millet sana sırtını niye dayasın ya da senin sırtını dayamana niye izin versin? Önce siz bir işe çıkarken evden icazeti alırsınız. Belli ki Sayın Kılıçdaroğlu henüz evinden icazet almış değil. Onun için biz şunu söylüyoruz; kendi liderine dahi güvenmeyen ve liderin de bu güvensizliği hissettiği bir ortam Türkiye’nin hayrına bir ortam değildir. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza güvenmeyen bir Şefaatlili var mı? Yok. Yozgatlı var mı, AK Parti’li var mı? Yok Allah’a hamdolsun. Biz hep milletimize güvendik, hep milletimize dayandık, hep milletimize yaslandık.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı