Brezilya - Arjantin maçında olay! Takımlar soyunma odasına gitti

Güney Amerika eleme grubunda Brezilya, Arjantin'i konuk ediyor. Brezilya ulusal sağlık kurulu yetkililerinin sahaya girmesi nedeniyle, Brezilya-Arjantin maçı bir süredir durmuş durumda.

SPOR 05.09.2021, 22:40
4
Brezilya - Arjantin maçında olay! Takımlar soyunma odasına gitti
Brezilya ile Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Sao Paulo'da karşılaşıyor. Dev maç öncesi ise yine olay çıktı. Peki Brezilya Arjantin maçı neden durdu? Brezilya Arjantin maçının durma sebebi nedir? Buna göre Brezilya tarafı Arjantin takımından 4 oyuncunun sınır dışı edilmesi için resmi bildiri yayınladı.

Arjantin basınından Ole'ye göre maçtan bir gün önce, Brezilya Ulusal Sağlık Gözetleme Kurumu Arjantin'den dört oyuncunun ihraç edilmesi için baskı yaptığına dair bir haber yayınlandı.

Maça saatler kala ise kaleci Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ve Emiliano Buendia'yı sınır dışı etmek için resmi bildiri yayınlandı. Lionel Messi ve arkadaşlarının yer aldığı otelde polislerin bulunduğu gözlendi.

Brezilya'nın karantina uyguladığı ülkelerden gelen oyuncuların 14 gün gözlem altına kalma kararı var. Sözü geçen dört oyuncunun yanlış bilgi vererek sağlık protokolünü ihlal ettiği gerekçesi ile Brezilya Ulusal Sağlık Gözetleme Kurumu sınır dışı bildirisi yayınladı. Maçtan iki saat önce yayınlanan karar tamamı İngiltere Premier Lig oyuncuları için alındı.

İki takım yaklaşık 2 ay önce Copa America final maçında karşılaşmış ve maçı Di Maria'nın golüyle kazanan Arjantin mutlu sona ulaşmıştı. Messi de böylece Arjantin A Milli Takımı ile ilk kupasını almıştı.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu CONMEBOL'un ise ilk etapta oyuncuların için bir sorun olmadığını belirtmişti. Maç öncesi açıklanan ilk 11'lerde ise Martinez, Romero ve Lo Celso yer aldı.
Brezilya: Weverton, Danilo, Militao, Verissimo, Alex Sandro, Casemiro, Gerson, Everton Ribeiro, Lucas Paqueta, Gabigol, Neymar.
Arjantin: Martinez, Montiel, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Paredes, Di Maria, Lo Celso, Lionel Messi, Lautaro Martinez.

Brezilya ulusal sağlık kurulu yetkilileri, İngiltere'den gelen Arjantinli oyuncular Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia'yı sınır dışı etme işlemini yapmak için sahaya girdi, Arjantin tarafı karşı çıktı ve soyunma odasına gitti. 
2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde oynadığı 7 maçı da kazanan Brezilya, 21 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan Arjantin ise 15 puanla 2. sırada yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı