BTP Genel Başkanı Baş'tan dolar yorumu: Dolar kuru alıp başını gitmedi

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, dolar kurunu 13 TL'nin üstünde hareket eden dolar kuru için çarpıcı yorumda bulundu. Baş, “Dolar alıp başını gitmedi, doların buraya gelmesi istendi.” dedi.

EKONOMİ 03.12.2021, 17:05
14
BTP Genel Başkanı Baş'tan dolar yorumu: Dolar kuru alıp başını gitmedi
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Flash TV’de Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu Basın Kulübü programına konuk olarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. Hüseyin Baş, “Sen, çıkıp ülkenin yöneticisi olarak merkez bankanla, mali kurumlarınla kavga edersen dövizi fırlatırsın. Bunu bugün bizim Cumhurbaşkanı’mız yapıyor. Bu, farkındalık içinde yapılan bir durum. Doların alıp başını gitmesi bilinçli... Dolar alıp başını gitmedi, doların buraya gelmesi istendi.” dedi.
Dolar kurunda yükseliş ve faiz tartışmalarına ilişkin görüşleri sorulan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş şöyle konuştu:
“Hukuk fakültesi mezunuyum, iktisatta yüksek lisans yaptım. Şunu söyleyebilirim; bugün faiz yüzde 15. Bu yüzde 15 düşük bir faiz değil ki. Dünyada kaç tane ülke yüzde 15 faiz veriyor? Siyasi istikrar problemimiz var, kavga problemimiz var. Bakın, dünyada bürokrasi sınıfından olan herkes şunu bilir; sen, çıkıp ülkenin yöneticisi olarak merkez bankanla, mali kurumlarınla kavga edersen dövizi fırlatırsın. Bunu bugün bizim Cumhurbaşkanı’mız yapıyor. Sizce bu bilinçsizce yapılan bir şey mi? Bu farkındalık içinde yapılan bir durum. Doların alıp başını gitmesi bilinçli… Dolar alıp başını gitmedi, doların buraya gelmesi istendi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı