Son Dakika

Bu bir itiraf değil de ne!

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin Suriye’yi karıştırmak üzerine kurgulanan politikalarını desteklerken Türkiye’nin ilk kez Suriye ile temas kurma girişiminde bulunmasına ise tepki gösterdi.

GÜNDEM 15.04.2023, 04:35
3
Bu bir itiraf değil de ne!
Parçaları birleştirince; yıllardır söylenen “Türkiye, Suriye’de Amerikan politikası uyguluyor” eleştirileri de tam anlamıyla doğrulanmış oldu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayın programında, sınır komşumuz Suriye ile gelişen ilişkilere dair çarpıcı ifadeler kullandı. Türkiye’nin Suriye ile temaslarına değinen Çavuşoğlu, “Suriye ile görüşmemiz ABD’nin pek hoşuna gitmedi. Bizim iş birliği yapmamız PKK/PYD’ye yönelik bir tehdit oluşturacak” derken, Türkiye’nin Suriye’de taraf olduğu insani ve siyasi krizde Amerika Birleşik Devletleri’nin kışkırtıcı ve yıkıcı etkisini de deşifre etmiş oldu.
2011 yılında başlayan Suriye iç savaşında Amerikan eksenli bir dış politika seyreden hükümet, Amerikan güdümlü siyasi ve askeri girişimleri uzun yıllar desteklemişti. YPG/PKK terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde güçlenme teşebbüslerini bir milli güvenlik sorunu olarak gören AKP hükümeti, son 2 yılda Esad rejimiyle normalleşme safhasına girdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu “Nedir Ne Değildir?” programına konuk oldu.  Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin dış politikasına dair açıklamalarda bulundu.
Türkiye ile Suriye’nin tekrardan görüşmelere başladığı süreci değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Suriye ile görüşmemiz ABD’nin pek hoşuna gitmedi. Bizim iş birliği yapmamız PKK/PYD’ye yönelik bir tehdit oluşturacak. Kimyasal silah kullandığı zaman kırmızı çizgimiz dediniz, sonra adım atmadınız. Suriye politikasından çekildiniz. Ajandanız sadece PKK/YPG’yi desteklemek ve Suriye’yi bölmek oldu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı