Bu fırsat kaçmaz! Ayçiçek yağı fiyatına alışılmamış indirim

Ayçiçek yağı fiyatları zam şampiyonu olmaya devam ediyor. Ayçiçek yağı fiyatlarına sık sık dev zam gelirken bazı marketler son dönemlerde vatandaşın yüzünü güldürecek indirimler yapıyor.

GÜNDEM 26.11.2021, 21:40
24
Bu fırsat kaçmaz! Ayçiçek yağı fiyatına alışılmamış indirim
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ayçiçek yağı ithalatının ihalesi yapılmıştı ve bu ihale sonucuna göre1 ton başına ayçiçek yağı fiyatı bin 471 dolar olarak belirtildi. Dolar/TL kurundaki sert dalgalanmaların ardından ayçiçek yağının fiyatının önümüzdeki günlerde yükselmesi bekleniyor. Bazı marketler ise zammı erkenden yaptı ve 5 litrelik sıvı yağ fiyatları 200 liraya kadar çıktı. Online alışveriş ile sıvı yağ fiyatlarını araştıran vatandaşlar gördüklerine inanamadılar. Bazı yerlerde 200 liraya, 130 liraya satılan 5 litre sıvı yağ bazı marketlerde de 85 liraya satılmaya başlandı.
Zam beklentisinin üzerine vatandaşlar zam gelmeden hemen önce indirimli olarak sıvı yağ satın almak istiyor. Türkiye’de 2021 yılında da ayçiçek yağı en fazla ithal edilen ürünler arasında yer aldı. Ayçiçek yağı fiyatlarının bu denli zamlanması dolara bağlı ithalat ve iç piyasada artan girdi maliyetlerinden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde dolar kuru tarihi zirve yapmıştı. Bu yükselişten dolayı ayçiçek yağı fiyatları ilerleyen günlerde zam geleceği öngörülüyor.
Zam beklenirken vatandaşlar indirimli yağ fiyatlarını araştırmaya başladı. Zam gelmeden önce vatandaşlar alışverişlerini tamamlamak istiyor. Bazı yerlerde 5 litre yağ fiyatları 200 liraya kadar çıktı. Ancak bazı marketler ise dolar kuruna direnerek indirim yapıyor. Bu da 5 litrelik sıvı yağın 85 liraya satılması anlamına geliyor.
5 litrelik sıvı yağ 85 liraya satılıyor ancak sadece 1 adet alabiliyorsunuz. Bu doğrultuda satışlara kota getirilmiş oldu. Yağ fiyatları ise şöyle oldu:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı