Bu görev hepimizin!

Hamas’tan Millî Gazete aracılığıyla tüm Müslümanlara çağrı: Bu görev hepimizin!

GÜNDEM 04.05.2021, 04:35
12
Bu görev hepimizin!
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi planı doğrultusunda küstah adımlar atan ve son olarak Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı bir baskında bulunma hazırlığına girişen Siyonistlere karşı harekete geçme çağrısında bulundu. Ebu Zuhri, “Mescid-i Aksa tüm Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa, inancımızın bir parçasıdır. Mescid-i Aksa davasına sahip çıkmak tüm Müslümanlara bir görevdir.” diye konuştu.
Millî Gazete, dün yayınlanan “Mescid-i Aksa için teyakkuz vakti” başlıklı haberinde Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik büyük bir baskına hazırlandığını duyurmuş ve Müslümanların bir an evvel işgalcilere karşı caydırıcı bir tepki vermeleri gerektiğini kaydetmişti. İşgalci Yahudilerin, Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirmeyi planladıkları geniş kapsamlı baskına günler kala HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, gazetemiz aracılığıyla tüm Müslümanlara çağrıda bulundu. Kudüs’e sahip çıkmanın tüm Müslümanların görev olduğunu dile getiren Ebu Zuhri, “Kudüs sadece Filistinlerin meselesi değildir, Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin davası değildir. Mescid-i Aksa tüm Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa, inancımızın bir parçasıdır. Mescid-i Aksa davasına sahip çıkmak tüm Müslümanlara bir görevdir” ifadelerini kullandı.
Filistin direnişinin önde gelen hareketlerinden olan HAMAS’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamalarda tüm Müslümanlara çağrı yaptı. Kudüs’ün sadece Filistinlilerin davası olmadığını ve tüm Müslümanların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Ebu Zuhri, “Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir ve Mescid-i Aksa için ortaya konulan mücadele bir toprak kavgası değildir. İslam ümmetine şu çağrıda bulunmak istiyorum; Kudüs’e sahip çıkılmalı. Kudüs için direnişi desteklemek için çok sayıda şey yapabilirsiniz. Meydanlara inip gösterilerde bulunabilirsiniz, yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz, işgale karşı öfkenizi gösterebilirsiniz. Sosyal medya aracılığıyla da Filistin’e desteğinizi ortaya koyabilirsiniz” dedi.
Ramazan ayının başından bu yana Kudüs’teki zulümlerini artıran Siyonistler, Ramazan ayının 28’inci gününde Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı bir baskın düzenleme hazırlığı yapıyor. Edinilen bilgilere göre konuya ilişkin olarak Yahudilere çağrıda bulunan Siyonistler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda İsrail rejiminin ulusal marşı Hatikva’yı söylemeyi planlıyor. Mübarek Ramazan ayının 28. gününe denk gelen 10 Mayıs tarihi, Kudüs’ün İsrail rejimi tarafından işgal edildiği tarih olarak biliniyor. 6 Gün Savaşları sonrasında Kudüs’ün işgal edilmesinin yıldönümü olan söz konusu tarih, işgalciler tarafından milli bayram olarak görülüyor.
Siyonistlerin Kudüs’teki işgal faaliyetlerine karşı İslam coğrafyasını harekete geçmeye çağıran Sami Ebu Zuhri, Kudüs için yapamayacakları hiçbir şey olmadığını kaydetti. “Kudüs için her şeyi yapacaklarını söyleyen HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs’ü kaybedersek ruhumuzu ve onurumuzu kaybetmiş oluruz. Kudüs için her şeyi yapacağız. Kudüs için yapamayacağımız bir şey yoktur. Bütün Filistinliler ortak fikirde; işgalcilere karşı duracak ve Kudüs’ü savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı