Bu kanunsuzluk ne zaman bitecek?!

Yargıtay kararını bile hiçe sayan Yalova Valiliği, şimdi de kendi kendini soruşturmama kararı aldı…

GÜNDEM 06.02.2023, 04:35
2
Bu kanunsuzluk ne zaman bitecek?!
Millî Gazete’nin, “OKUL MU DAHA ÖNEMLİ YOKSA DÜĞÜN SALONU MU DAHA ÖNEMLİ?” başlıklı haberiyle gündeme getirdiği Yalova’daki hukuksuzluk giderek büyümeye devam ediyor. 7 yıl önce Yalova Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin atıl durumdaki bir binasını ihaleyle 10 yıllığına kiralayan eğitimci Mesut Acar, kullanılmayan binayı okula çevirmiş ancak Yalova Valiliği ve Yalova Belediye Başkanlığı’nın engeline takılmıştı. Önce ihale yoluyla atıl binayı Mesut Acar’a kiralayan Yalova’daki yerel yönetimler daha sonra da okula bir türlü izin vermemişti. Hukuk mücadelesine başlayan ve 6 davada haklı bulunan Mesut Acar, konuya ilişkin yaşanan gelişmeleri Millî Gazete’ye anlattı. Mahkeme kararına uymayan Yalova Valiliği’nin, davalı olduğu dosyaya ilişkin ‘soruşturulmasına gerek yoktur’ kararı bile verdiğini belirten Mesut Acar, Yalova Belediyesi’nin de hukuksuzlukta payının olduğuna dikkat çekti.

Yalova Valiliği’nin tüm mahkeme kararlarına rağmen halen hukuksuz ve kanunsuz davrandığını belirten eğitimci Mesut Acar, “Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarına uymaması halen göz ardı ediliyor. Her yere başvurduğum gibi konuyu CİMER’e de taşıdım. Yaptığım şikâyetlerden kendini aklamak için Vali Yardımcısı’nın ve Yalova İl İdare Kurulu Müdürü’nün imzaladığı belgeler gerçekten kabul edilebilir değil. Yalova Valiliği kendini ilgilendiren bir konuda soruşturma yapmaya izin vermemiş. Yani Yalova Valiliği kendi yaptığı haksızlıkla ilgili bir dava ‘soruşturulmasına gerek yoktur’ kararı verebiliyor. Devletimizin, yetkililerimizin konuyu ne zaman göreceğini merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan hukuksuzluktan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Mesut Acar, “Dosya İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene incelemeye alındı, sonuç çıkmasını bekliyoruz. 6 mahkeme kararını ve hatta Yargıtay kararını bile keyfi olarak uygulamadığını belgelerle belirten Yalova Valiliği makamlarının adalet tecelli edince nasıl hesap vereceğini merakla bekliyorum. Haklı davamda maddi kayıplarım, hak ettiğim tazminatlar ve daha nice hak edişlerimin resmen üstüne çökülüyor. Yalova Belediyesi’ni de ilgilendiren bu duruma karşı ilgililer Yalovalılara nasıl hesap verecek merak ediyorum. Ben yapmak istediğim okulla Yalova’ya değer katmak isterken yerel yöneticilerin kanunsuz ve haksız davranışlarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini yeniden söylüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı