Bu kez öyle olmasın!

İsveç’te gerçekleştirilen İslam düşmanı küstahlığın ardından Türkiye’den gelen açıklamalar İsveç’in NATO üyeliğine onay verilmeyeceği yönünde...

GÜNDEM 27.01.2023, 04:35
2
Bu kez öyle olmasın!
Danimarkalı İslam düşmanı siyasetçi Rasmus Paludan, geçtiğimiz günlerde İsveç’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e el uzatmıştı. Söz konusu küstahlığın ardından İslam coğrafyasının tamamından Paludan isimli haysiyetsize ve İslam düşmanlığına çanak tutan İsveç’e tepki yağmıştı. Türkiye’de de halk nezdinde çok sayıda protesto gösterisi yapılmıştı. Öte yandan Türkiye’de hükümet nezdinde de yaşanan iğrençliğe tepki gösterilmiş ve NATO üyeliği gündemde olan İsveç’in bu talebine olumsuz yanıt verileceği vurgulanmıştı.

NATO’ya girmesi Türkiye’nin onayına bağlı olan İsveç’e karşı hükümetten tepkiler yükselse de gerek Deniz Yücel gerekse Rahip Andrew Brunson vakaları, “Önümüzdeki süreçte Türkiye tarafından İsveç’in NATO üyeliğine onay verilir mi?” sorusunu akıllara getiriyor. Hatırlanacağı üzere AK Parti hükümeti Brunson’un ABD’ye, Deniz Yücel’in de Almanya’ya iadesi konusunda ilk başta net bir tavır sergilemiş fakat sonrasında geri adım atmıştı. Her ne kadar geçmişte yaşanan olaylar olumsuzluklarla dolu olsa da milyonlarca Türk vatandaşı, İslam düşmanı İsveç’e NATO’ya katılma izni verilmemesini talep ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı