Son Dakika

Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21. gün iftar menüsü

Ramazan tüm hızı ve bereketiyle devam ediyor. Bu akşam 21. iftarımızı yapmaya hazırlanıyoruz. İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

GÜNDEM 03.05.2021, 07:45
10
Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21. gün iftar menüsü
.İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...
Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenler için tavsiyemiz 
Hurma – Kremalı patates çorbası - Köfte - Kabak yemeği
Bu akşam iftar menüsünde "Ne yemek pişirsem?" diye düşünenler için özel ve kolay tarif..

Kremalı patates çorbası tadını çok beğeneceğiniz ve yaparken çok zahmet vermeyen harika bir çorba. 

3 patates1 kaşık tereyağı1 kaşık un5 bardak suTuzKarabiber ½ paket krema
Üzeri için;
TereyağıKırmızı toz biber

Tereyağını tencereye koyup eritin. Üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra tuzunu, karabiberi ekleyin. En son küçük küçük doğradığınız patatesleri koyun ve suyunu ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patatesler pişince pürüzsüz kıvam alana kadar blenderdan geçirin ve kremayı ekleyin. Ardından 5-10 dakika kadar daha kaynatın. Bir başka tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi hafifi çevirin. Kâselere koyduğunuz çorbanın üzerine yağ dökerek servis edebilirsiniz.

Yapabileceğiniz birçok köfte tarifi olsa da yağda kızarmış mis gibi kokan bol maydanozlu klasik köfte günün menüsünde yer aldı
1 tane soğan
1 ekmek içi
 ½ demet maydanoz
 ½ gr dana kıyma
1 tane yumurta
 ½ kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Öncelikle soğanları mutfak robotundan geçirerek iyice doğrayın. Ardından maydanozları ince ince kıyın. Ekmek içini de robottan geçirerek inceltin. Daha sonra geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip iyice yoğurun. Ardından parçalar halinde kopararak şekillendirin. Şekillendirirken elinizi hafif ıslatırsanız harç elinize yapışmaz. Kızartma tavasına çok az ayçiçeği yapı koyup kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın. 

Mis gibi domateslerle, dereotuyla, dilerseniz pirinçle yapabileceğiniz enfes bir yemek tarifi geliyor.

5 tane kabak
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1 tane domates
½ tatlı kaşığı domates salçası
2 kaşık pirinç
-2 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Dereotu

Orta boy bir tencerenin içinde zeytinyağını hafif kızdırın ve soğanları üzerine atın. Biraz kavurduktan sonra sarımsakları ekleyin. Daha sonra salçayı da ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavurma işleminin ardından domatesleri de küp küp doğrayıp ekleyin. Kabakları da dilediğiniz büyüklükte doğrayıp ekledikten sonra baharatlarını ekleyin. Dilerseniz çay bardağı pirinç de ekleyebilirsiniz. Ardından suyunu ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Dereotuyla servis edebilirsiniz.

Tarifi kolayca uygulayabileceğiniz, lezzetli bir peşmelba tatlısı iftar sofranızı şenlendirecek.

1 Kavanoz şeftali kompostosu
1 kutu toz krem şanti
Dondurma
Dövülmüş şam fıstığı

Kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin.Küçük bir sos tenceresine aldığınız şeftali dilimlerini; suda eritilmiş toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle şeftaliler hafif diri kalacak şekilde pişirin.Ocaktan aldığınız şeftalileri soğuması için bir kenarda bekletin. Arzuya göre şerbetin geri kalanının süzüp şeftali dilimlerini ayrı bir yerde soğutun.Sosu için; frambuaz taneleri, pudra şekeri ve limon suyunu mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız sos karışımını soğuması için bekletin.Şeftali dilimlerini servis kaselerine paylaştırın. Orta kısımlarına ikişer hatta üçer top kaymaklı dondurma yerleştirip hazırladığınız frambuaz sos ilavesiyle soğuk olarak servis edin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı