Bugün iftara ne pişirsem? İşte 22. gün iftar menüsü

Ramazan tüm hızı ve bereketiyle devam ediyor. Bu akşam 22. iftarımızı yapmaya hazırlanıyoruz. İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

GÜNDEM 04.05.2021, 08:40
16
Bugün iftara ne pişirsem? İşte 22. gün iftar menüsü
Ramazan ayının bitimine az bir süre kaldı.
iftara ne pişirsem diye kara kara düşünenler için günün iftar menüsü de belli oldu.
İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...
Pirinçli Tavuk Çorbası - Kaşarlı Kabak Güveç - Enginarlı Pilav  - Acı Bademli Supangle

Yarım tavuk göğsü (haşlanıp didilmiş),1 küçük çay bardağı pirinç,1 adet yeşil biber,1 adet kırmızı biber,1 adet acı meksika biberi,1 adet domates veya 1/2 su bardağı domates rendesi,1 yemek kaşığı domates salçası,4-5 yemek kaşığı zeytinyağ,5 su bardağı ılık su,1 su bardağı tavuk suyu,1/2 limonun suyu,Tuz,Kekik.

Yağı kızdırıp minik minik doğradığınız biberleri ekleyip kavurun,Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,Küp küp doğranmış domatesleri veya domates rendesini ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin,Suyu, tavuk suyunu ve yıkanıp süzülmüş pirinçleri ekleyin,Didilmiş tavuk göğsünü de ekleyip pirinçler yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin,Tuzunu ve kekiğini ekleyerek ateşten alın,Limon suyunu ekleyip karıştırın.

4 adet yeşil kabak,2 adet kırmızı biber,1 adet soğan,3 adet domates,2 diş sarımsak,1 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı sıvı yağ,1/2 çay bardağı sıcak su,Tuz,1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri.

Soğanı yemeklik doğrayın,Kabakları soyup küp küp doğrayın,Kırmızı biberi kare kare doğrayın,Derin ve kapaklı bir fırın tenceresinin dibini sıvı yağ ile yağlayın,Üzerine soğanları yayın,Onun üzerine önce kabakları, ardından biberleri yayın,Domatesleri rendeleyip salça, ezilmiş sarımsak, su ve tuzla karıştırın,Bu karışımı sebzelerin üzerine gezdirin,Tencerenin kapağını kapatıp önceden 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin,20 dakika sonra fırından çıkarıp iyice karıştırın,Tekrar fırına verip kapağı açık vaziyette 30 dk. daha pişirin,Fırından alıp karıştırdıktan sonra üzerine kaşar rendesini yayın,Kaşar eriyene kadar tekrar fırınlayın.

1 su bardağı pirinç,2 adet haşlanmış enginar,5 yemek kaşığı garnitür,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvı yağ,2,5 su bardağı sıcak su,Tuz.

Enginarları küp küp doğrayıp bir tencereye alın ve bir su bardağı kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayın,Tereyağını ve sıvı yağı geniş bir tencereye alıp kızdırın,İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin,Orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak tıkır tıkır olana kadar kavurun,1,5 su bardağı su ve tuzunu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın,Kısık ateşte suyunu neredeyse çekene kadar pişirin,Kapağını açıp suyunu süzdüğünüz enginarları ve garnitürü ekleyip karıştırın,Kapağını kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

1 lt süt,1 su bardağı şeker,1/2 su bardağı un,1/2 su bardağı nişasta,1 yumurta,1/2 su bardağı kako,4-5 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması (nutella, sarelle, vs.),2 tatlı kaşığı sıvı yağ,2 yemek kaşığı su,2-3 damla acıbadem aroması.

Süt, şeker, yumurta, un, nişasta ve kakaoyu karıştırıp ateşe alın,Karıştırarak kaynayana kadar pişirin,Ateşten alıp su, sıvı yağ, fındık kreması ve acı badem aromasını ekleyip iyice karışana kadar çırpın,Servis kaselerine paylaştırıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletip dolaba kaldırın.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı