Bugün iftara ne pişirsem? İşte 23. gün iftar menüsü

Ramazan tüm hızı ve bereketiyle devam ediyor. Bu akşam 23. iftarımızı yapmaya hazırlanıyoruz. İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

GÜNDEM 05.05.2021, 14:55
10
Bugün iftara ne pişirsem? İşte 23. gün iftar menüsü
Ramazan ayının bitimine az bir süre kaldı.
iftara ne pişirsem diye kara kara düşünenler için günün iftar menüsü de belli oldu.
İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...
Pirinçli Tavuk Çorbası - Kaşarlı Kabak Güveç - Enginarlı Pilav  - Acı Bademli Supangle

Yarım su bardağı kırmızı mercimekYarım su bardağı sarı mercimek1 tatlı kaşığı zerdeçal3 damla sakızı (nohut büyüklüğünde)30 gram tereyağı1 havuç1 soğan1 patates

Mercimekleri yıkayıp tel süzgeçte süzüyoruz. Soğan, havuç ve patatesi soyup dörde bölüp ilave ediyoruz. 1 litre sıcak suyu, tuz ve zerdeçalı da içine ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce havanda dövdüğümüz damla sakızlarını ekliyoruz. 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz ve blender ile pürüzsüz kıvam elde edene dek eziyoruz. En son dilerseniz içine dilerseniz servis esnasında kaselere tereyağını eritip dökebilirsiniz.

3 yufka1 su bardağı sıvıyağ2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı unİç harç için:
1 kase peynir1 tutam maydanoz1 tutam pul biber

 Un, sirke ve sıvı yağ karışımından oluşan sosu ilk yufkaya sürüp, yarım daire olacak şekilde üzerine kapatıyoruz. Kenardaki parçaları birbirine eklemek koşuluyla- 4 parmak kalınlığında kestiğimiz yufkaların uç kısmına ufalanmış peynir, ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyerek hazırladığımız iç harcı koyup, üçgen katlayarak muska şeklinde sarıyoruz. Aralarına sürdüğümüz sosun kalanını fırça yardımıyla üzerine sürerek tepsiye diziyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

1 kg koyun eti25-30 gram iç yağı1 çay kaşığı tuz1 çay bardağı su

İç yağı düdüklü tencerenin dibine serip, üzerine koyun etini eşit bir şekilde yerleştiriyoruz. Tuz ve su ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp, 2 saat kısık ateşte pişiriyoruz. İsteğinize göre bir pide üzerinde servis ediyoruz.

2 su bardağı pirinç250 gram kuşbaşı dana eti2 havuç1 kuru soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı sıcak su1 tutam tuz, karabiber, yenibaharÜzeri için:
1 çay bardağı çiğ badem1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam maydanoz

Pirinci yıkamadan bir kaba alıp, üstüne biraz tuz ve üstüne çıkacak kadar ılık su ekledikten sonra yaklaşık 30 dakika bekletiyoruz.  Ocakta ısınmış teflon tencerede etleri suyunu salıp, tekrar çekene dek kavuruyoruz. Daha sonra üstlerine geçecek kadar sıcak su ilave edip, ara ara karıştırarak etler yumuşayana dek pişirmeye devam ediyoruz. Etler suyunu çekip, piştikten sonra içine bir yemek kaşığı tereyağını ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Bir pilav tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağını ve zeytinyağı alıp, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra içine kibrit çöpü büyüklüğünde doğradığımız havuçları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri süzüp, bol suyla yıkadıktan sonra tuz, karabiber ve yenibaharla birlikte içine ilave ediyoruz. Sıcak suyu da ilave ederek kapağını kapatıp, kaynadıktan sonra ocağı kısarak yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakıyoruz
Önceden sıcak suda bekleterek yumuşayan bademlerin kabuklarını soyup, dolmalık fıstıklarla birlikte tavada 1 kaşık yağda kavuruyoruz. Pilavı bir servis tabağına alıp, üstüne etleri ve kavurduğunuz badem ve dolmalık fıstıkları serpip, ince doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis ediyoruz.


1 küçük ekmek kadayıfı1 litre su800 gram toz şeker500 gram vişne3-4 damla limon suyu

Su, şeker ve vişneyi bir tencerede 5 dakika kaynatıp, bir kaç damla limon sıkarak şerbeti hazırlıyoruz. Ekmek kadayıfını kendisinden iki kat kadar büyük bir tepsiye alıp, şerbetin içindeki vişneleri süzerek çıkarıyoruz. Ocak üzerinde kepçe kepçe şerbet dökerek kontrollü bir şekilde çevire çevire ekmek kadayıfını pişiriyoruz. Kenarlarına akan şerbeti sürekli üzerine dökerek kadayıf neredeyse 2 katına çıkıncaya kadar ocakta tutuyoruz. Kadayıf şerbetini iyice çekince kürdanla her yerinin eşit pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Ocaktan alınca iyice soğutup, kaymak ya da dondurma ile servis ediyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı