“Bugün sonuçlanabilir”

Kontrolden çıkan enflasyon ve buna bağlı olarak düşen alım gücü, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yıl içinde ikinci defa toplanmasına neden oldu.

GÜNDEM 30.06.2022, 07:05
1
“Bugün sonuçlanabilir”
Milyonlarca asgari ücretlinin büyük bir beklenti ile beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında toplandı. Ekonomik sorunlar nedeniyle ikinci kez toplanan Komisyon, asgari ücrete ikinci zam oranını belirlemek için çalışmalarını başlattı. Toplantıda belirlenecek yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Toplantıda ilk sözü alan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akyol, çalışanların enflasyon karşısında korunması için kamu, işçi ve işveren olarak mutabakat halinde olduklarını belirterek, “Emekçilerimizin eriyen gelirlerinin karşılanmasını destekliyor ve TİSK olarak elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

İşçi tarafı adına konuşan Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Ocak ayında yapılan zammın eridiğine dikkat çekerek, bu erimenin karşılanması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de emekçilerin sendikalaşmaması nedeniyle asgari ücrete sıkışıp kaldığını da belirten Atalay, “Sendikalaşma önündeki engeller kaldırılmalı” şeklinde konuştu.

Toplantının ev sahipliğini yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise enflasyonun gelir dağılımını bozduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle biz de sosyal devletin gereği olarak çalışanlarımızı enflasyona karşı korumak için adım atıyoruz. Bunun için elimizdeki en önemli araç asgari ücrettir. Bizim bugün başlattığımız komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı