Son Dakika

Bugün ve Kurban Bayramı boyunca hava durumu nasıl olacak?

Kurban Bayramı boyunca hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'nin Kurban Bayramı hava durum tahmini belli oldu. İşte yağış beklenen yerler...

GÜNDEM 19.07.2021, 08:40
30
 Bugün ve Kurban Bayramı boyunca hava durumu nasıl olacak?
Yarın Kurban Bayramı. Kurban bayramı tatili süresince yurdumuz  yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı,  bazı bölgelerimizde ise havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu’na göre hava sıcaklıklardaki artış önümüzdeki hafta boyunca da devam edecek.
Bayramın birinci günü hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde olacak.
Bayramın ikinci ve üçüncü günleri, Marmara ve Karadeniz bölgelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.
Bayramın dördüncü günü ise, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.
Peki bugün ve önümüzdeki Kurban Bayramı boyunca havalar nasıl olacak ?
Meteoroloji'nin Kurban Bayramı hava durumu tahminine göre bugün ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey ve doğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek. 
Hava sıcaklıkları ise ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
Genellikle kuzeyli, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile zamanla iç kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji'ye göre bayramda yurdun kuzeydoğu kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın birinci günü ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu  ve açık geçeceği  tahmin ediliyor.
Bayramın ikinci ve üçüncü günleri yani önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe Marmara ve Karadeniz bölgelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney  bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.
Bayramın dördüncü günü (23/07/2021 Cuma) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerinde artışını sürdürerek mevsim normallerinin 10 ile 12 derecenin üzerine çıkması, hafta ortasından itibaren  kuzey batı kesimlerinden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde azalması bekleniyor.
Kurban Bayramı süresince en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 31-34 derece, Ankara’da 36-40 derece, İzmir’de 32-36 derece, Antalya’da 33-36 derece, Samsun’da 29-31 derece, Erzurum’da 30-34 derece, Diyarbakır’da 40-43 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.
Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen  hava sıcaklıkları nedeniyle, güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için ise dikkatli olun uyarısında bulunuldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı