Bülent Arınç’tan Erdoğan’ı kızdıracak Ali Yeşildağ sözleri! Umarım...

Bülent Arınç, TürkMedya’nin sahibi Zeki Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ’ın itiraf niteliğinde konuşmalarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bülent Arınç yargıya dikkat çekti.

GÜNDEM 09.05.2023, 16:40
13
Bülent Arınç’tan Erdoğan’ı kızdıracak Ali Yeşildağ sözleri! Umarım...
Erdoğan eski cezaevi arkadaşı ve TürkMedya’nin sahibi Zeki Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ’ın itirafları infiale neden oldu. Ali Yeşildağ ismi ifşaatlarına devam ederken TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’tan çarpıcı bir çıkış geldi. 
Ali Yeşildağ geçtiğimiz günlerde yayınladığı ilk videosunda, 2007 yılında yapılan Antalya Havalimanı işletme ihalesinde, Çelebi Holding’in dosyasından “evrak çalarak” devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını öne sürmüştü. Ali Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia etti.
TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammed Yakut’un iddialarıyla ilgili yargı ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yerine getirmesini söyledi. 
Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Bülent Arınç, Yeşildağ ve Yakut’un iddialarına ilişkin, “Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Ali Yeşildağ kimdir?

Bülent Arınç, Ali Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili iddiaları hakkında şunları söyledi:

“Türkiye'de, özellikle son zamanlarda, seçime yakın tarihlerde bir takım insanlar Youtube'dan videolar yayınlayarak, bir kısmı dışarıdan bir kısmı içeriden bağlantılı olarak çok ciddi iddialar ortaya koyuyorlar. Bunların doğruluk derecesini bilmem. Doğru olmamasını da temenni ederim” diyen AK Partili Bülent Arınç, söz konusu iddiaların doğruluğu durumunda gereğinin yapılması gerektiğini, yanlış veya maksatlı bir şekilde ortaya atılmış olması halinde ise bunun kamuoyuna ilan edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

İddialarla ilgili incelemelerin 14 Mayıs'taki seçimlere kadar yapılmasının mümkün olmadığına vurgu yapan Bülent Arınç, “İlgili makamlar gerekli soruşturmayı yapmalıdır, sonuçlarını da kamuoyuna açıklamalıdır. Bunlar seçime kadar olacak şeyler değilse bile, devletin kurumlarının bu konulardaki hassasiyetini her zaman için göstermesini beklerim.” diye konuştu.
Sözlerine “Gerekli soruşturma ve incelemeyi yapmakla sorumlu olanların bu işi ciddiye almadıklarını veya bu konuların doğru olmadığına inandıklarını düşünüyorum” diyerek devam eden eski Bülent Arınç şu uyarıyı da yaptı:

Bülent Arınç, 90'lı yıllarda SHP'li Nurettin Sözen'in başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan İSKİ skandalını hatırlattı. Dönemin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'in, İSKİ ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere vermesinin ve bu ihalelerde yolsuzluklar yapmasının, birlikte olduğu Feray Göknel tarafından ifşa edilmesiyle orta çıkan skandala atıf yapan Arınç, "İSKİ skandalından başlayarak biliyorum ki bir takım mağdurlar, maddi veya manevi mağdur olduğunu düşünenler, günün birinde bunları konuşmak, ortaya çıkarmak için videolar hazırlayabilir. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek için de bunu yapabilir. Ama sonuç itibariyle özel isimler zikredilerek yapılan ve o insanları hedef alan bütün tartışmaların soruşturmaya ve incelemeye tabi tutulması, sonuçlarının da ilan edilmesi gerekir.” dedi.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın veya bir başkasının isimleri karıştırılarak yapılan bu açıklamalara sadece üzüntü duyuyorum. Ama suç iddiası ve isnadında bulunmaları karşısında hem yargı makamlarının hem de kolluk kuvvetlerinin gerekeni yapması doğru olur diye düşünüyorum.”
“Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Dolayısıyla biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Yıllardan beri de çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele etmiş bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı