Burak Dalgın’dan yeni Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi

DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, AKPnin seçim öncesinde öğrencilere vadettiği aylık 10 GB ücretsiz internetin ne zaman verileceğini sordu.

SİYASET 07.06.2023, 16:40
2
Burak Dalgın’dan yeni Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi
DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, AK Parti’nin seçim öncesinde öğrencilere vadettiği aylık 10 GB ücretsiz internetin ne zaman verileceğini sordu.
DEVA Partili Burak Dalgın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Dalgın önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye, sabit internet bağlantı hızında dünyada 100. sırada, sabit geniş bant indirme hızında dünya ortalamasının üçte biri seviyesinde ve sivil toplum kuruluşu ‘Freedom House’un raporuna göre ‘internette özgür değil’ kategorisinde bulunuyor. İddialı bir ekonomik ve sosyal kalkınma için ülkemizdeki internetin durumunu ilerletmek mecburiyetindeyiz. Bu çerçevede, etkili bir internet kullanımı için hızlı internet, her yerde internet, hesaplı internet, hizmet odaklı internet ve hür internet şeklinde belirlenen ve kısaca ‘5H’ olarak anılan hedeflerin yerine getirilmesi ve Bakanlıkça yapılan veyahut yapılması planlanan çalışmalarda bu hedeflerin her birinin gözetilmesi gerekmektedir.”
Dalgın’ın Bakan Uraloğlu’na yönelttiği sorular ise şöyle:
“İnternet hızında dünya ortalamasını yakalamak için hedef tarihiniz nedir? Ulusal geniş bant haritası kamuoyu ile ne zaman paylaşılacaktır? Türkiye’nin 1 milyon kilometre fiberoptik altyapıya erişmesi için hedef tarihiniz nedir? Telekom operatörlerinin ortak altyapı şirketi kurması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Türk Telekom’un lisans süresi konusunda bir değişikliğe gidecek misiniz? 6-Starlink ve benzeri uydudan internet girişimleri ile iş birliği ve ortaklık konusunda bir çalışmanız bulunuyor mu?
AK Parti seçim beyannamesinde yer alan öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti ne zaman başlayacaktır? İnternet ve cep telefonu, bilgisayar gibi dijital cihazlar üzerindeki vergilerin azaltılması veya belli durumlarda muafiyet sağlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Deprem sürecinde yaşananlar göz önüne alındığında, operatörlerin hizmet seviyesi yükümlülükleri konusunda yeni bir çalışma yapılacak mıdır? Bakan Yardımcıları ve kamu yöneticilerinin t0elekom operatörü yönetim kurullarında üye olması uygulaması sürecek midir? İnternet özgürlüğünün genişlemesi konusunda bir eylem planınız var mıdır? Bu doğrultuda, girişimcilerimizin önünü tıkayan uluslararası ödeme sistemleri üzerindeki engellerin kalkmasını hedefliyor musunuz? Avrupa Birliği ile ‘tek dijital pazar’ alanında müzakereler ne durumdadır?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı