“Buraya gelmeseydik ahirette Resulullah'a (S.A.V.) ne derdik?”

Ülkemizdeki depremin ardından Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen yardım gönüllüleri, gazetemize konuştu.

AİLE 27.02.2023, 04:35
4
“Buraya gelmeseydik ahirette Resulullah'a (S.A.V.) ne derdik?”
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin oluşturduğu yara kapatılmaya çalışılırken Türkiye dışından gelen yardım görevlileri de bölgede büyük bir mesai harcıyor. İslam coğrafyasının dört bir yanından gelen ekipler, Hatay’da depremzedelere yardım ederken bu ekiplerin birini de Özbekistan’dan gelen ‘Mqrgilon Saxovati’ isimli kuruluş teşkil ediyor. 
Özbekistan’dan 5 TIR yardım getirdiklerini söyleyen yardımseverler, “Biz Müslümanız, biz kardeşiz. Elbette ki buraya gelecektik. Biz buraya gelmeseydik ahirette Resulullah Efendimize (S.A.V.) ne derdik?” dedi.
Türkiye’de meydana gelen depremin yaralarını sarmak amacıyla Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen yardım ekibi mensupları Azamjon ve Muxammadamin gazetemize açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye yardıma gelmeyi bir vazife olarak gördüklerini söyleyen Muxammadamin, “Biz Müslümanız, biz kardeşiz. Elbette ki buraya gelecektik. Biz buraya gelmeseydik ahirette Resulullah Efendimize (S.A.V.) ne derdik?” ifadelerini kullandı.
Özbek yardım ekibinden Azamjon da gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda önemli sözler sarf etti. Özbek halkının Türkiye’nin yanında olduğunu dile getiren Azamjon, “Burada çok büyük bir afet yaşandı. Biz de Özbekistan olarak sizinleyiz. Bu afetin etkilerini birlikte atlatacağız. Türkiye’ye 5 TIR yardım malzemesi getirdik. Ülkemize dönüp tekrar yardım getireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı