Burdur usulü Ceviz ezmesi nasıl yapılır?

Burdur usulü Ceviz ezmesi nasıl yapılır? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte, Burdur usulü Ceviz ezmesi yapmanın püf noktaları.

AİLE 20.10.2021, 21:30
35
Burdur usulü Ceviz ezmesi nasıl yapılır?
Burdur usulü Ceviz ezmesi yapımı merak konusu oldu. Burdur Ceviz Ezmesi, çok eski yıllardan beri sadece Burdur ilinde yapılan ve Burdura ait özgün bir tatlı ve ikram yiyeceğidir. Ceviz – İrmik ve Şekerin, Eşit ölçülerdeki karışımından hazırlanan, son derece lezzetli ve hafif bir yiyecektir. Aşağıda besin değerleri verilen irmik ve cevizin doğal hali ile karışımından yapıldığı için, son derece sağlıklı, besin değeri dengeli, vücudun gereksinimlerini karşılayacak maddelere sahip, bir yiyecektir.
Cevizin ve İrmiğin kendi özgün yağlarının dışında herhangi başka bir yağ karıştırılmadığı ve cevizin kollestrol önleyici özelliğinden dolayı da çok sağlıklı bir besindir. Ceviz ve irmiğin, kaynar şerbetin içerisine katılması ve karıştırılması ile oluşan bu yiyecek, kaynatılmadığı, kavrulmadığı, tavlanmadığı ve başka bir işlem görmediği için, çok hafif ve sağlıklı bir gıda maddesidir. Bu üretim şekli ile cevizin ve irmiğin doğal ve kimyasal yapısı bozulmadığı için bu maddelerin vücuda olan katkı ve faydaları bozulmadan korunmaktadır. Ceviz içerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir, potasyum açısından zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. İşte, merak edenler için Burdur Ceviz ezmesi yapımı ve püf noktaları....

4 su bardağı şeker4 su bardağı irmik4 su bardağı cevizPudra şekeri

4 su bardağı şeker tencereye konur. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatılır sonra ocak hafif kısılır.4 su bardağı irmik ve 4 su bardağı ceviz (dişe gelecek şekilde çekilmiş olup) ikisi karıştırılıp eriyen şeker tenceresine dökülür.Dökülürken de aralıksız karıştırılır ocaktan alınır.Tepsiye pudra şekeri serpilip cevizli karışım yayılır çok sıkı bir şekilde tüm gücünüzle bastırılır. Birbirine iyice sıkışmalı yoksa kestiğinizde dağılır sonra üstüne pudra şekeri serpilir (el tel süzgeci ile ). Kesilerek servis yapılır

İrmik ceviz karışımını şekerle birleştirirken iyice karıştırmalısınız.Şekerin kaynatılma aşamasından sonra tarifi kısık ateşte pişirmelisiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı