Bürokrasi İktidara sırt çevirdi

AKP ve MHP, milletvekili aday adaylığı başvurusunda beklenen karşılığı bulamadı.

GÜNDEM 18.03.2023, 04:35
Bürokrasi İktidara sırt çevirdi
2018 yılında 7 bin 329 başvuru yapılan AKP’de şu ana kadar 5 bin başvuru bile yapılmaması dikkat çekerken AKP, çareyi süreyi uzatmakta buldu. Ayrıca kamuda da beklenen başvuruların olmamasından dolayı bazı üst düzey AKP’li yöneticiler, bürokrasideki bazı isimlere aday olmaları konusunda teklif yapmasına rağmen yine karşılık bulamadı.
Seçim kararının ardından siyasi partilerde, milletvekili aday adaylığı başvuru hareketliliği yaşanıyor. Millet İttifakı’nda olan siyasi partilerde milletvekili aday adayı başvurusunda patlama yaşanırken, Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP’de durgunluk olması dikkat çekiyor. Aynı zamanda önceki seçim dönemine göre iktidar partisi AKP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen sayısının azalması da tartışmalara neden oldu

Cumhur İttifakı partileri AKP, MHP, BBP’de milletvekili aday adayı başvuru talebi beklentiyi karşılamadı. AKP’de 2018 yılında 7 bin 329 müracaat yapılırken, bu seçimde ise şu ana kadar başvuru sayısının 5 bini aşmadığı belirtiliyor. Söz konusu aday adaylığı başvurularının beklenen karşılığı bulmamasından dolayı AKP, başvuru sürecini 25 Mart tarihine kadar uzattı.

Aynı zamanda Cumhur İttifakı’nda, milletvekili aday adayı başvurusunda kamudan istifalar da beklentinin çok aşağısında kaldı. AKP’li üst düzey isimlerin, birçok kurumda bulunan üst düzey bürokratlardan ve yöneticilerden istifa etmelerini istemesine rağmen bürokraside bu istifalar gerçekleşmedi. Bürokraside istenen istifaların yaşanmamasının, Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanma ihtimalinin zayıf olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı