Buse Naz Çakıroğlu kimdir?

Buse Naz Çakıroğlu, Türkiye'yi 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda temsil ediyor. Avrupa Şampiyonu olan Buse Naz Çakıroğlu çeyrek finalde mücadele etti. Peki, Buse Naz Çakıroğlu kimdir, kaç yaşında?

GÜNDEM 01.08.2021, 03:50
14
Buse Naz Çakıroğlu kimdir?
Başarılarıyla milletimizin göğsünü kabartan milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, son olarak 2019 yılında Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’nin bayrağını gururla göndere çektirdi. Bu başarısıyla Türkiye’yi 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda temsil etme hakkı kazandı. Başarılı sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu’nun kariyeri, hayatı bu gelişmelerin ardından araştırılıyor. Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında? Buse Naz Çakıroğlu nerelidir gibi soruların cevapları için Buse Naz Çakıroğlu kimdir içeriğimizi hazırladık…
Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Tayland’ı temsil eden Jutamas Jitpong ile mücadele etti. (1 Ağustos 2021 – TSİ 05.00)

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota müsabakalarının Paris ayağında 51 kiloda ringe çıkarak Belaruslu rakibi Yuila Apanasavic'i mağlup ederek, yarı finale yükseldi ve Tokyo biletini aldı ve böylece ‘2021 Olimpiyat Oyunları’na kota kazanan ilk kadın boksörümüz oldu.
Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Boks branşında mücadele eden kadın boksörlerinden biridir. 26 Mayıs 1996 yılında Trabzon’da dünyaya geldi.
İlkokul ve liseyi Trabzon’da okudu.
Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.
Kardeşinin kolu kırılması üzerine annesinin kardeşini kasları gelişsin diye boksa göndermesiyle boksla tanışan Buse Naz Çakıroğlu bir süre sonra boks sporuna kendisi de başladı. Antrenörünün devam etmesi yönündeki tavsiyesine kulak veren Buse Naz Çakıroğlu, böylece boksta kariyerini başlattı.
Buse Naz Çakıroğlu, 2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya aldı ardından Romanya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.
Buse Naz Çakıroğlu’nun başarıları şöyle:
2019, Rusya AIBA Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası,Gümüş madalya
2019, Çek Cumhuriyeti Uluslararası Eli Boks TurnuvasıAltın madalya
2019, Minsk Avrupa OyunlarıAltın madalya
2019, Madrid EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası (51 kilo) Şampiyon ve aynı zamanda şampiyonanın en iyi kadın boksörü seçildi.
 2021, Sırbistan 10. Nations Cup Uluslararası Boks TurnuvasıGümüş madalya
2021, Macaristan 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks TurnuvasıAltın madalya
Buse Naz Çakıroğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları’nda altın madalya kazandı ve olimpiyatlarda seri başı olma hakkını elde etti. Çakıroğlu böylece Türkiye'nin organizasyon tarihindeki ilk boks altınını kazanmış ve olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksör olmuştur.
Buse Naz Çakıroğlu 1,65 boyundadır.
Buse Naz Çakıroğlu Instagram’da @busenazcakirogluu kullanıcı adıyla paylaşımlar bulunuyor.
Çakıroğlu aynı zamanda Twitter’da ise @busenazckroglu kullanıcı adıyla paylaşımlarda bulunuyor.
Buse Naz Çakıroğlu’nun 7 mağlubiyet, 18 galibiyeti vardır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı