Bütçe genel kurula iniyor

Komisyonda kabul edilen 2022 Bütçesinin Genel Kurul ayağı yarın başlıyor.

GÜNDEM 05.12.2021, 07:30
8
Bütçe genel kurula iniyor
Hafta sonu da dahil olmak üzere her gün çalışacak olan Genel Kurul’da bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler ve oylama ise 17 Aralık’ta yapılacak.
2022 yılı bütçe kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmesinin ardından, komisyon raporunu TBMM Başkanlığına sundu. Komisyon raporu ve bütçe kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesine 6 Aralık Pazartesi günü başlanacak. Görüşmeler her gün sabah saat 10.00’da başlayacak ve günlük programın bitimine kadar devam edecek. Genel Kurul, hafta sonu da çalışacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler ve oylama ise 17 Aralık günü yapılacak. Bütçe Kanunu, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak ve onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından da yürürlüğe girecek.

Pazartesi günü yürütmenin sunuş konuşması ile başlayacak olan maraton, Mecliste grubu bulunan partilerin bütçenin tümü üzerindeki konuşmaları ile bütçenin maddelerine geçilerek oylamasına başlanacak. İkinci gün oylamanın bitirilmesi planlanırken, TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan 2022 bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşme takvimi ise şöyle: 8 Aralık Çarşamba, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının bütçeleri; 9 Aralık Perşembe, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı; 10 Aralık Cuma, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ve Millî Savunma Bakanlığı;  11 Aralık Cumartesi, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; 12 Aralık Pazar, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı;  13 Aralık Pazartesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı; 14 Aralık Salı, Cumhurbaşkanlığı. 16 Aralık Perşembe, 2020 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin oylanması. 17 Aralık Cuma günü ise bütçenin tümü görüşülerek oylanacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı