Bütün ihtimaller değerlendirildi

Altılı masa, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 6’ncı toplantısını gerçekleştirdi. 6 saat süren zirveden sonra alınan kararlar bir bildiriyle kamuoyuyla paylaşıldı.

GÜNDEM 23.08.2022, 07:25
1
Bütün ihtimaller değerlendirildi
Zirvede kamuoyuyla paylaşılanlar kadar paylaşılmayanlar da merak edilirken, liderlerin olası erken ya da baskın seçim ihtimallerini de masaya yatırdığı öğrenildi. Takvimi 2023 Haziran ayına göre işleten liderlerin, erken seçim olma ihtimaline karşı da bütün tedbirlerini aldığı belirtildi.
Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 6’lı masa önceki gün ilk tur son toplantısını gerçekleştirdi. 6 saat süren toplantının ardından alınan kararlar bir bildiri halinde kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklanan bildirinin dışında “Liderler Buluşması”nda birçok konunun masaya yatırıldığı ve karar altına alındığı öğrenildi. Özellikle seçim güvenliği ve olası erken seçim hazırlıklarının da masanın gündeminde olduğu belirtildi.

Liderlerin görüşmede baskın seçim ihtimalini de değerlendirdiği öğrenilirken, olası bir erken seçim kararı durumunda izlenecek yol haritasının netleştirilmesi konusunda mutabakata vardığı belirtildi. Öte yandan yeni seçim kanunun Resmî Gazete’de yayımlanmasından itibaren partilerin ilgili organların üzerinde çalıştığı seçim simülasyonlarının da liderler tarafından değerlendirildiği ifade edildi. Öte yandan defalarca gündeme gelen Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecinde izlenecek yol ve yöntemlerin de istişare edildiği ve mutabakatın altyapısının oluşturulduğu öğrenildi.

Zirvede üzerinde durulan bir diğer önemli konu ise son dönemlerde ‘diyalog’ söylentileriyle gündeme gelen Suriye meselesi. Suriye ile görüşmelerin başlaması ve Suriyelilerin ülkelerine dönebilmesiyle ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, Göç Komisyonu’nun çalışması da değerlendirildi. Öte yandan Türkiye’de yaşanan ekonomik krizle ilgili de liderlerin nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğiyle ilgili görüşlerini paylaştığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı