“Bütün Türkiye Millî Görüş’ü bekliyor”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı 7’nci Olağan Kongresi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 13.09.2021, 04:35
12
“Bütün Türkiye Millî Görüş’ü bekliyor”
Ali Erhan Demirkıran’ın Saadet Partisi Edirne il başkanlığı görevini Sinan Tekin’e devrettiği kongrede konuşan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Barış ve kardeşliğin tesis edilmediği bir ülkeye huzur hiçbir zaman gelmez. Maalesef Türkiye’de bugün huzur ve barış ortamı mevcut değil. Türkiye, Millî Görüş’ü bekliyor. İnsanlar Millî Görüş’e hasret” dedi.
Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi büyük bir coşkuyla Lalezar Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede, Ali Erhan Dermirkıran, Saadet Partisi Edirne il başkanlığı görevini Sinan Tekin’e devretti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, MÜSİDER Genel Başkanı Arslan Ateş, Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Mustafa Abdurrezak, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Edirne Temsilcisi Murat Vakitçi, İyi Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Saadet Partisi Edirne il ve ilçe teşkilatları, siyasi parti ve STK temsilcileri de iştirak etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “Yaşanabilir bir Türkiye” idealine dikkat çekerek, “Bir ülkenin yaşanabilir bir hale gelmesi büyük bir önem taşır. Hem manevi yönden hem de ekonomik bir yönden bizim önemli bir seviyeye gelmemiz lazım ki, insanlar refah içinde yaşıyoruz diyebilsin. ‘Ne güzel bir ülkede yaşıyorum’ denilebilen bir ülke çok önemlidir. Yeniden büyük Türkiye’nin doğması, yeni bir dünya anlamına geliyor. Peki bir ülke nasıl yaşanabilir bir hale gelir? Her şeyden önce bir ülkede barış ve kardeşliğin tesis edilmesi gerek. Barış ve kardeşliğin tesis edildiği ülkede konuşabiliriz. Barış ve kardeşliğin tesis edilmediği bir ülkeye huzur hiçbir zaman gelmez. Maalesef Türkiye’de bugün huzur ve barış ortamı mevcut değil” ifadelerini kullandı.

Huzur ortamının önemine dikkat çeken Temel Karamollaoğlu, “Güzel ahlak olmadan bir memlekette huzur olmaz. Huzur, sadece manevi değerlerin ihya edilmesiyle mümkün olmaz. Huzur için ekonomik değerlerin de ihya edilmesi gerek, insanların yardımlaşması gerek. Bir ülke üreterek güçlenir. Ancak üretime dönük sanayiyle, ihtiyacımızın hepsini karşılayacak bir üretim ağıyla güçlenebiliriz. Ortaya çıkan milli gelirin sonra topluma eşit bir şekilde dağıtılması gerek. Bu mümkün olmaz denilen bir dönemde Erbakan Hocamız, çıkıp bunun mümkün olabileceğini gösterdi. İşçiye, memura, emekliye Erbakan Hocamız döneminde yapılan zam henüz daha hiç yapılmadı” şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu, “Saadet Partisi teşkilatlarının mahallelere kadar, köylere kadar nüfuz etmesi lazım. Bizim vatandaşlara ulaşarak mesajlarımızı onlara iletmemiz lazım. Bizi seven, sevmeyen, bizi takdir eden, tenkit eden her kardeşimizle iletişim kuracağız ve onlara düşüncelerimizi aktaracağız. Biz vatandaşlarımızın derdini dinleyeceğiz, başka türlü biz fikirlerimizin Türkiye’de kabul görmesini sağlayamayız. Bizim esas çalışmamız vatandaşlarımıza ulaştığımız, onlara fikirlerimizi anlattığımız çalışmalarımızdır. Bütün Türkiye Millî Görüş’ü bekliyor. İnsanlar Millî Görüş’e hasret” diyerek, teşkilat çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin ise, “Tam 51 yıl önce Erbakan Hocamız Edirne’den yaşanabilir bir Türkiye’nin nasıl mümkün olabileceğini anlatıyordu. O gün o salonda inanç vardı. Bugün de o inanç, o ruh burada mevcuttur. Bizim en büyük gücümüz, 51 yıllık siyasal hafızamız ve değişmeyen siyasi hafızamızdır. Saadet Partimizi değerli kılan, bu değerleri taşımasıdır. Bugün de geleceğe umutla bakarak il kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bizim farkımız inancımızdır, bizim farkımız ideallerimizdir, bizim farkımız samimiyetimizdir. Biz bu milletin tarihiyiz, biz büyük bir davanın mensuplarıyız. Biz kararlılığımızı hiçbir zaman yitirmedik, bundan sonra da yitirmeyeceğiz” dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı