Son Dakika

Büyük kriz uyarısı: Et fiyatlarını üç ayda gelen zam dudak uçuklattı

2023 Şubat'ında gıda fiyatları %3,15 artarken, et fiyatlarındaki zamlar büyük tehlike oluşturdu. CHP'li Okan Gaytancıoğlu, yüksek fiyat artışlarına dikkat çekti.

GÜNDEM 06.03.2023, 20:20
1
Büyük kriz uyarısı: Et fiyatlarını üç ayda gelen zam dudak uçuklattı
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'de bir kasap ziyareti gerçekleştirdi ve et fiyatlarındaki yükseliğe dikkat çekti. Ziyaret sırasında dişi hayvanların kesime gönderildiği için et fiyatlarının arttığını belirten Gaytancıoğlu, hayvan nüfusundaki azalmaya ve erkek hayvanların yeterince beslenmemesine dikkat çekti. Ayrıca, ithalat yapıldığı halde fiyatların düşmediğine ve dövizin başka ülkelere gittiğine işaret etti.
Gaytancıoğlu, kasapla yaptığı görüşmede, sadece üç ay önce kilosu 180 liraya satılan kıymanın şimdi 260 liraya yükseldiğine dikkat çekti. Dişi hayvanların kesime gönderildiği için et fiyatlarının arttığını belirten Gaytancıoğlu, hayvanların yeterli şekilde beslenmediğini ve nüfusun azalmasının da fiyatları etkilediğini ifade etti.
Gaytancıoğlu ayrıca, kasaba şöyle sordu: "Vatandaşların alışverişlerinde bir değişiklik oldu mu? Bundan 5 sene önce kaç tane hayvan kesip satabiliyordunuz bir ayda?" Et fiyatlarındaki yükselişin, vatandaşların alım gücünü olumsuz etkilemesi ve ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunlara ek olarak, kötüleşen hayvancılık sektörü ve tarım politikalarının bir sonucu olarak da görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı