Büyük ve gizli soruşturma başlıyor!

Rusya’da Dugin’in kızına yönelik suikast sonrası dikkat çeken bir adım geliyor. Adına büyük ve gizli soruşturma denilen süreç bu Perşembe günü resmen başlatılıyor.

GÜNDEM 31.08.2022, 05:25
1
Büyük ve gizli soruşturma başlıyor!
Kremlin, Perşembe günü ordu içinde ‘büyük ve gizli’ bir soruşturmanın düğmesine basacak. Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina’nın 20 Ağustos tarihinde bombalı suikast ile öldürülmesi sonrası Kremlin, olay ile ilgili dikkat çeken bir soruşturma hamlesi başlatacak.
Rusya içinde önemli bir kesim, suikasttan Ukrayna’yı sorumlu tutarken, saldırıyı Ulusal Cumhuriyet Ordusu üstlendi. Putin karşıtı yapılanmanın eylemi üstlenmesi sonrası gözler yeniden Ukrayna Savaşı sonrası gerginleşen sivil ve askeri bürokrasi ilişkilerine çevrildi. Sivil bürokrasiyi ‘beceriksiz’ olarak değerlendiren askeri bürokrasi, saldırı sonrası soruşturma ajandasında yer aldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından seçilen soruşturma ekibi, Rus ordu güçlerini rütbesizden en yüksek rütbeli askere tüm personeli soruşturacak. Adına ‘büyük ve gizli soruşturma’ denilen süreç Perşembe günü başlatılacak. Soruşturmanın ilk aşamasında tüm ordu personelinin ve ailelerinin geçmişi soruşturma ekibi tarafından dikkatle incelenecek.
Soruşturmanın masa başı ayağından sonra yakın izleme aşaması başlayacak. Ukrayna kökenli askerler yüz yüze soruşturmada kırmızı kalemle işaretlenecek. Ayrıca yurt dışında eğitim almış veya yurt dışında akrabası olan ve liberal fikirlere yakınlığı düşünülen ordu mensupları da yakın markaja alınacak. Soruşturma ile ilgili bilgiler anbean, satır satır Putin’e aktarılacak. Yakın markaja alınacak olan ordu mensupları, Putin’in emri ile yüz yüze soruşturmaya da tabi tutulacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı