Buyurun samimiyet testine: Mavi Marmara davasına geri dönüş mümkün!

İsrail rejimini oldukça zor durumda bırakan Mavi Marmara davasına teknik olarak geri dönüş mümkün. Konuya ilişkin olarak bu doğrultuda adım atılması talep ediliyor.

GÜNDEM 13.05.2021, 13:25
25
Buyurun samimiyet testine: Mavi Marmara davasına geri dönüş mümkün!
Filistin direnişinin işgalci İsrail rejimine yönelik destansı mücadelesi sürerken İsrail'in uluslararası arenada köşeye sıkıştırılması büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda Mavi Marmara davası akıllara gelirken edinilen bilgilere göre teknik olarak davaya geri dönüş ihtimali bulunuyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için yönündeki açıklamasının ardından Mavi Marmara davasının tekrar başlatılıp başlatılmayacağı bir samimiyet testi olarak değerlendiriliyor.
İşgalci İsrail rejiminin Ramazan ayının başından bu yana iyice arttırdığı zulümlerine tepki olarak Filistinliler tarafından ortaya konulan direniş sürüyor. Filistinliler sergilediği direnişle İsrail rejimini zor duruma sokarken İsrail rejimine karşı uluslararası arenada verilecek mücadele de bir gereklilik olarak ortada duruyor. Bu noktada akıllara İsrail rejimini geçtiğimiz yıllarda oldukça zor durumda bırakan Mavi Marmara davası geliyor. Edinilen bilgilere göre Mavi Marmara davasına dönüş yolu teknik olarak hala açık. Yani Siyonist katillerin cezalandırılması için yargılama süreci devam edebilir. Mavi Marmara mağdurları ve Filistinli mazlumlar için sevindirici nitelikte olan bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde İsrail rejiminin baskı altına alınacağı düşünülüyor.
İşgalci İsrail rejiminin Mavi Marmara gemisine yönelik uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırının ardından aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de yer aldığı faillere yönelik dava açılmıştı. Şehit olanların yanı sıra onlarca kişinin de yaralandığı barbar saldırıya dair Mavi Marmara mağdurları tarafından açılan dava Siyonist İsrail rejimi için büyük bir tehdit oluşturmuştu. İşgalci İsrail rejimi söz konusu davadan ve beraberinde getirdiği baskıdan kurtulmak isterken 2016 yılında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Müslümanları yasa boğan bir karara imza atılmış ve hükümetin İsrail'le vardığı "normalleşme" anlaşması kapsamında dava düşürülmüştü.
Filistinlilere yönelik büyük bir mezalim uygulayan İsrail rejiminin saldırıları devam ederken Avukat Gülden Sönmez sosyal medya hesabı aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımda dikkat çeken ifadeler kullandı. Mavi Marmara'ya ilişkin ceza davası düşürüldüğünde mağdurların bu karara itiraz ederek İstinaf ile Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurduğunu kaydeden Sönmez, "Dava dosyamız burada bekliyor. Hukukun gereği itirazımızın kabulü, katillerin cezalandırılmasıdır." dedi.
Avukat Gülden Sönmez'in Mavi Marmara davasına ilişkin olarak yapmış olduğu paylaşımlar şu şekilde:
Mavi Marmara davasına tekrar dönülmesine dair MAZLUMDER'den de önemli bir açıklamada bulunuldu. 12 Mayıs tarihinde MAZLUMDER'in internet sitesinde "Mavi Marmara Davasını Tekrar Konuşmanın ve İşgalci İsrailin Suçlarına Karşı Hukuk Mekanizmalarını Harekete Geçirmenin Zarureti" başlığıyla yayınlanan açıklamada, söz konusu dava dosyasının halen istinaf mahkemesinde olduğu hatırlatıldı. MAZLUMDER tarafından yapılan açıklamada, konuya ilişkin olarak, "İstinaf süreci devam eden Mavi Marmara Davasının kapatılmasının büyük bir hata ve utanç kaynağı olduğu açıktır. İstinaf Mahkemesinin yargılamayı hızlandırarak, yapılan itirazlar çerçevesinde düşme kararını kaldırması ve yargılamayı devam ettirmesi gerekmektedir. Bu, yok sayılan hukuk, Mavi Marmara’da katledilen sivillerin aileleri, mağdur edilen katılımcılar ve Filistinli mazlumlar için kaçınılmaz bir sorumluluktur." ifadeleri kullanıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Siyonist İsrail rejiminin Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamlara ilişkin olarak sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklama yaptı ve İsrail'e her zulmün, katliamın ve terör eyleminin hesabının sorulacağını dile getirdi. Altun, konuya ilişkin olarak, "Devlet terörü işleyen İsrail, 3'ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. İsrail'e her zulmün, her katliamın ve her terör eyleminin hesabını mutlaka soracağız. İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için mücadele edeceklerine yönelik açıklaması akıllara Mavi Marmara davası kapsamında Siyonist katillerin yargılanmasına geri dönüş ihtimalini getirdi. Bu bağlamda Altun’un açıklamasının ardından Mavi Marmara davasının tekrar başlatılıp başlatılmayacağının bir samimiyet testi olacağı düşünülüyor.
Düşürülen Mavi Marmara davası itirazlarımız sonucunda hala açık. Mahkeme katillerin cezalandırılması için yargılama sürecini devam ettirebilir. Hukukun gereği de budur.
Yani yapılabilecek esaslı bir iş var ama bakalım yapılacak mı?
Sorulara cevaben: Ceza davamız düşürüldüğünde şehit aileleri dahil mağdurlar bu karara itiraz ederek  istinaf ile Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurduk. Dava dosyamız burada bekliyor. Hukukun gereği itirazımızın kabulü, katillerin cezalandırılmasıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı