Cadılar Bayramı 156 kişiye mezar olmuştu: Hükümet sorumlu olduğunu...

Güney Kore'nin başkenti Seul'de yaşanan feci Cadılar Bayramı izdihamıyla ilgili başbakan, içişleri bakanı ve polis teşkilatından açıklama geldi.

DÜNYA 01.11.2022, 15:55
1
Cadılar Bayramı 156 kişiye mezar olmuştu: Hükümet sorumlu olduğunu...
156 can alan ve 150'den fazla kişiyi yaralayan izdihamla ilgili Güney Kore hükümeti olaydan sorumluları açıkladı.
Kalabalık ve trafik kontrolünün yetersiz olmasının can kaybını artırdığına dair uzman tespitleri eşliğinde halktan yükselen öfke ve polise hesap sorulması çağrılarının ardından hükümet harekete geçti.
Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, Seul'ün gece hayatı merkezi Itaewon'da yaşanan trajediyi 'olmaması gereken feci bir kaza' diye niteledi.
Yaslı ailelere üzüntülerini sunan Başbakan Han, 'kalabalığı yönetmedeki kurumsal başarısızlıkların felakette rol oynadığını' kabul etti.
Han, hükümetin, spontane olaylar sırasında bu tür sorunların bir daha asla yaşanmaması için tüm bakanlıklar, kurumlar ve sağlık kurumlarıyla birlikte çalışacağı sözünü verdi.
Uzmanlar, polis teşkilatının cumartesi Cadılar Bayramı için Itaewon'da 100 bin kişinin toplanacağını tahmin etmesine rağmen bölgeye sadece 137 polis memuru gönderdiğine dikkat çekmişti.
Tepkiler üzerine açıklama yapan Emniyet Müdürü Yoon Hee-keun, polis müdahalesinin 'eksik ve yetersiz' olduğunu kabul ederken 'hayal kırıklığı' ifadesini kullandı.
Kamu güvenliğiyle ilgili sınırsız sorumluluk hissettiğinden söz eden Yoon, felaket gerçeklemeden önce polis çağıran çok sayıda arama yapıldığını belirterek, “Acil çağrılara verilen yanıtın yetersiz olduğunu belirledik" dedi.
Bağımsız bir soruşturma başlattığını duyuran Emniyet Müdürü, "Tehlikeyi önceden bildiren acil durum raporlarını aldıktan sonra uygun önlemleri alıp almadığımızı görmek için olguları sıkı kontrolden geçireceğiz" diye konuştu.
İçişleri ve Güvenlik Bakanı Lee Sang-min, meclise hitabında, "Devletin halkın güvenliği için sonsuz sorumluluk taşımasına rağmen meydana gelen kazanın vurduğu insanlardan derinden özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı