Çadırlı protesto valilik engeline takıldı…

Türkiye’deki artan kiralara ve barınma sorununa dikkat çekmek için çadırlı bir protesto düzenlemek isten Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı, valilik engeline takıldı.

GÜNDEM 27.12.2022, 06:25
Çadırlı protesto valilik engeline takıldı…
“Bugün buradayız, bundan sonra da burada olacağız”
Ancak tüm engellemelere rağmen basın açıklamasını gerçekleştiren Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Muhammed Raşit Karayel, “Mersin Valiliği tarafından çadır kurmamıza izin verilmedi. Bu bizlere gösteriyor ki, barınma sorunu yaşayan insanlarımız artık çadırlarda dahi barınamayacaktır” dedi.
* Saadet Partisi Türkiye’deki artan kiralara ve barınma sorununa dikkat çekmek için Mersin’de dikkat çeken bir protestoya imza attı. Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği protestoda barınma sorununa karşı çadır kurularak tepki gösterilecekti. Ancak protesto valilik engeline takıldı. Tüm engellemelere rağmen basın açıklamasını gerçekleştiren Saadet Partililer, vatandaşın konut sorununa dikkat çekti. Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat’ın katılımıyla düzenlenen protestoda açıklamasını yapan Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Muhammed Raşit Karayel, Millî Görüş’ün her zaman olduğu gibi milletin sorunlarıyla ilgileneceğine dikkat çekti.

 Ekonomik krizin can yakıcı boyutlara ulaştığını hatırlatan Karayel, “Hükümet gıda enflasyonunda yapmış olduğu gibi suçu üç harfli marketlere yüklemenin dışında hiçbir faaliyet gerçekleştirmeyip, kira artışlarının suçunu da ev sahiplerine yükleyip işin içinden çıkmaktadır. Suçlu marketler ve ev sahipleri mi? Ne değer kaybeden Türk Lirası’ndan bahsedilmekte ne de can çekişen vatandaşımıza destek verilmektedir. Bu konuyu gündeme getirmek açısından Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak biz bugün buradayız, bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

* Protesto gösterisinde basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Muhammed Raşit Karayel, “Bugün burada tarihi bir ana tanıklık edecektik. Bekli de ilk defa bir siyasi parti sembolikte olsa ilçe başkanlığını üç günlüğüne bir çadıra taşıyacaktı tabii ki bu yapmamızın bir amacı var, Yenişehir’de bölgemizde artan kiraları ve milletimizin maruz kaldığı barınma sorununu gündeme getirmek için bu organizasyonu düzenledik. Ancak Mersin Valiliği tarafından çadır kurmamıza izin verilmedi. Bu bizlere gösteriyor ki barınma sorunu yaşayan insanlarımız artık çadırlarda dahi barınamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı