Çağlar Söyüncü'nün çilesi bitiyor: Yeni takımı ile anlaşma sağlandı

Leicester City'de takımın en önemli oyuncularından biriyken sezon başından beri bir türlü forma şansı verilemyen 26 yaşındaki milli stoper Çağlar Söyüncü'nün yeni adresi belli oldu.

SPOR 27.12.2022, 16:30
1
Çağlar Söyüncü'nün çilesi bitiyor: Yeni takımı ile anlaşma sağlandı
Altınordu'da gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin radarına giren Çağlar Söyüncü, 2016 yılında Bundesliga ekibi Freiburg'a transfer olmuştu.
Almanya'da büyük bir gelişim gösteren 26 yaşındaki oyuncu, 2018 yılında Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Leicester City'e transfer oldu. A Milli Takımı'nda vazgeçilmez isimlerinden biri olan yıldız oyuncunun, Leicester City ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.

Leicester City'nin sözleşme uzatma teklifine olumsuz yanıt veren Çağlar, o tarihten beri Menajer Brendan Rodgers'ın ilk tercihi olmaktan çıktı.
Başarılı savunmacı bu sezon Premier Lig'de ve Carabao Cup'ta yalnızca birer maçta görev alabildi.

Transfer haberleriyle tanınan İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; Çağlar La Liga devi Atletico Madrid ile görüşüyor. Taraflar arasında henüz resmi bir anlaşma söz konusu olmamasına rağmen, müzakerelerde ilerleme kaydedildi ve imzaların atılması an meselesi.
Öte yandan Çağlar Söyüncü için bir başka Premier Lig ekibi olan Aston Villa ile Serie A'nın köklü kulüpleriden Roma da devreye girdi.
İngiliz basınında yer alan haberlere göre ise, Çağlar, hem Aston Villa hem de Roma'yı reddetti ve yakın Ocak ayında Atletico Madrid'e imza atacak.
Milli oyuncunun sözleşmesi Haziran 2023'te sona ereceği için Atletico Madrid, oyuncuyu devre arasında kadroya katmak için bonservis bedeli ödemek zorunda kalacak.
Ancak kontratın bitmesine çok kısa bir süre kaldığı için bu bedel cüzi bir rakam olacak. Atletico Madrid, Çağlar'ı kadroya katmak için sezon sonunu beklemesi halinde ise bonservis ödemekten kurtulacak. Bossman kanunlarına göre oyuncular sözleşmelerinin tamamlanmasına altı ay kala başka bir kulübe imza atabilirler.

Çağlar Söyüncü, Atletico Madrid'e transfer olması halinde, Mario Hermoso, Stefan Savic ve Felipe gibi üst düzey stoperlerle forma savaşına girecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı