“Çalışanın vergisi %10’la sınırlandırılmalı”

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş 45’inci kuruluş yıl dönümü vesilesi ile Ankara’da gerçekleştirilen program yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.01.2023, 04:35
“Çalışanın vergisi %10’la sınırlandırılmalı”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş ve Hizmet-İş’in kuruluş dönemlerinin Türkiye’nin karışık bir dönemine denk geldiğine dikkat çekerek, besmele ile çıkılan yolda her dönem mücadelelerin verildiğinin altını çizdi.
Hak-İş ve Hizmet-İş’in arkasında uluslararası bir gücün bulunmadığına dikkat çeken Arslan, dava adamlarının çalışmaları ile bugünlere gelindiğini belirterek, “Kuruluşundan kısa bir süre sonra 12 Eylül darbesinde Hak-İş de büyük bir darbe almıştır. Buna rağmen 1980’de yeniden ayağa kalktık. Kurulduğundan itibaren her istatistikte bir öncekinin üzerine yenilerini koyarak bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olduk” ifadelerini kullandı.

Çalışma hayatında birçok sorunun var olduğunu ifade eden Arslan, bugüne kadar sorunlara çözümler bulduklarını belirterek, bundan sonra da çözümler sunacaklarının altını çizdi. Arslan, “Kamu Çerçeve Protokolüne yerel yönetimlerin katılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kamu Çerçeve Protokolü’nün bütün kamuyu kapsadığını Sayın Bakan ifade etti. Kamu Çerçeve Protokolü’nde geçici ve mevsimlik işçilerin kadro sorunu, kadro alamayan KİT’lerde çalışan 100 binin üzerinde taşeron işçilerine de kadro verilmesi konusunu bakanla konuştuk. Gelecek haftalarda geçici mevsimlik işçiler ile ilgili düzenlemenin Meclis’e geleceği müjdesini vermeliyim” diye konuştu.

Vergi sisteminde bir düzenlemenin gerekli olduğunu belirten Arslan, vergi sisteminin adaletli olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bugün çalışanların gerçekten zorda olduğu bu dönemde vergi ile ilgili taleplerimizi Maliye Bakanımıza bir senedir iletemiyoruz. Bu konuda biz çalışmalarımızı Bakanımıza aktarmak için sırada bekliyoruz. Vergi konusunda adil bir düzenleme gelene kadar işçilerdeki vergilerin yüzde 10’la sınırlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Emeğin sermayeden aldığı pay düşerken, sermayenin aldığı pay ise artırıyor. Bu durum işçilerin fakirleştiğini gösteriyor. Burada çok ciddi bir geriye gidiş var. Pandemi herkesi etkiledi ama sermaye büyümeye devam ederken, emekçiler küçüldü. Bu soruna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Gerçekten hakkaniyetli bir sistem getirilmeli” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı